2024-08-15
难得今晚黎到启德, 决定去下Airside揾食!呢个商场上年开幕都未黎过意外地比我想像中大, 同埋都几多野行既!左拣右拣,终于谂好食The Cipollini Pizzeria😻我同朋友都钟意食Pizza 🍕一黎就拣左佢既Pepperoni Pizza一上台就已经好香喇蕃茄酱🍅 + 莫札瑞拉起司🧀 + 意大利辣香肠片呢个组合简直系无得输!意大利辣香肠片好惹味, 不过食唔到辣既朋友就不建议,因为真系几辣下架😈但Pizza底焗到脆卜卜 , 正!! 同埋系我钟意既薄Pizza, 两个人食一份其实都OK, 唔会饱得济之后再叫左 和牛西冷扒配蘑菇汁(Medium五成熟)🥩煎得刚刚好,肉味浓厚又软糯, 轻轻咬一啖 ,肉汁就系口中爆炸满溢食肉兽表示好满意! 配上薯蓉同蔬菜, 呢刻食既系幸福野饮方面就叫左Matcha Majesty同埋Peach🍑Hoegaarden! Matcha Majesty对我黎讲系有少少甜既,不过朋友就接受到,而 Peach Hoegaarden我就好钟意,原来桃味同啤酒系咁夹😍有种清新既感觉😌最后当然要食埋甜品啦☺️甜品拣左两球gelato + 升级窝夫,本身以为窝夫系🧇
呢个商场上年开幕都未黎过
意外地比我想像中大, 同埋都几多野行既!
我同朋友都钟意食Pizza 🍕
一黎就拣左佢既Pepperoni Pizza
一上台就已经好香喇
蕃茄酱🍅 + 莫札瑞拉起司🧀 + 意大利辣香肠片
呢个组合简直系无得输!
意大利辣香肠片好惹味,
不过食唔到辣既朋友就不建议,
因为真系几辣下架😈
但Pizza底焗到脆卜卜 , 正!!
同埋系我钟意既薄Pizza,
两个人食一份其实都OK,
唔会饱得济
之后再叫左 和牛西冷扒配蘑菇汁(Medium五成熟)🥩
煎得刚刚好,肉味浓厚又软糯,
轻轻咬一啖 ,肉汁就系口中爆炸满溢
食肉兽表示好满意!
配上薯蓉同蔬菜, 呢刻食既系幸福
Matcha Majesty对我黎讲系有少少甜既,
不过朋友就接受到,
而 Peach Hoegaarden我就好钟意,
原来桃味同啤酒系咁夹😍有种清新既感觉😌
最后当然要食埋甜品啦☺️
甜品拣左两球gelato + 升级窝夫,
本身以为窝夫系🧇
点知同我地谂既有少少出入😂
不过都唔紧要!因为都好食!
其实The Cipollini Pizzeria出名手工意粉🍝
但今次无食到😬 下次黎一定要试埋🤭😎