2021-05-18 1464 浏览
在YouTube睇到某位歌手系佢嘅频道介绍”The Diplomat”嘅食物,见佢食得好滋味于是就吸引我哋去呢度揾食。我哋去当日咁啱系正苦实施ABCD餐嘅第一日,餐厅嘅营业时间再改由下午5时开始。我哋大约6点半到达餐厅,已经坐满晒人😱😱里面嘅客人以饮酒为多。▫️The Diplomat Burger (HKD185) - 带个Burger控嚟呢度食,佢对个汉堡包赞不绝口。首先佢话未见过面包上有咁多芝麻😆块汉堡虽则唔太厚肉不过超juicy。店员将个汉堡饱切开一半先送上枱,个包压到有少少扁咗😂😂汉堡包未切开前圆碌碌好IG-able㗎!▫️Nugent’s Nuggets (HKD100)▫️Truffled Mac & Cheese (HKD90)店内全部食物都细细碟,用来送酒确实系几啱嘅。以上两款食物我觉得Nuggets 好味啲,鸡件系新鲜炸起,配上辣酱令到鸡件更加惹味😋呢度系以饮酒为主。环境非常嘈杂基本上好难倾计,想喺度倾计食饭嘅话就未必适合喇。酒精饮品类系主角,食物虽好味但只能沦为配角😂😂⭐️逢星期日休息.

▫️Nugent’s Nuggets (HKD100)

⭐️逢星期日休息