2020-01-03
最近去左喺尖沙咀嘅The Right Place 食晚饭,地方都几cozy,有音乐播🎶又有酒吧🥃,同朋友嚟食饭同饮嘢都适合👯♂️.我地叫左个八爪鱼🐙冰菜沙律🥗,平时冰菜净系打边炉🍲先会食到,做沙律🥗真系第一次,原来好好食架,爽脆清甜,配埋日式芝麻酱,系好日本🇯🇵style嘅沙律,相当唔错,推介呀.另外仲叫左个Parmesan芝士香蒜松露油薯条🍟,芝士系一片片咁刨出嚟🧀,散落喺梦条上面,薯条都炸得够香脆,佐酒一流.另一个小食系避风塘茄子🍆,好特别嘅一个小食,面个嘅蒜粒同薯片可以就咁食,惹味十足🌶.Main就叫左个美国马尼拉蚬香辣意粉🍝,马尼拉蚬鲜甜又Juicy,入面仲有好中式嘅虾干🦐,胜瓜等等,配上白酒牛油汁,系一个好有特色嘅fusion菜.佢地都有好多好特别嘅cocktail同mocktail, cocktail我地就叫左杯 ‘Drink that Culture’ ,呢杯cocktail用左啤酒🍻,最特别嘅系有块陈皮喺面,饮落有回甘嘅味道,另外mocktail叫左’Teaco’ ,面头用左homemade竹炭honey cream cheese,就好似饮珍珠奶茶🥤上面嘅𠮶层奶盖咁,下
佢地都有好多好特别嘅cocktail同mocktail, cocktail我地就叫左杯 ‘Drink that Culture’ ,呢杯cocktail用左啤酒🍻,最特别嘅系有块陈皮喺面,饮落有回甘嘅味道,另外mocktail叫左’Teaco’ ,面头用左homemade竹炭honey cream cheese,就好似饮珍珠奶茶🥤上面嘅𠮶层奶盖咁,下面就用左乌龙茶,苹果汁,就好似饮紧台式手摇饮品咁呀😍