2023-01-15
星期日,因为我哋住喺附近所以其实我哋决定去带七个月大嘅小朋友去𠮶度呢食个快嘅lunch。我拖住个BB车,我老婆拎住两个袋,仔仔喺BB车上边 我同佢讲我哋三人安排一个角落头嘅位俾我哋 当其时餐厅入边其实唔系太多人 大约早上10:45到 佢安排咗我哋坐喺第一排最入𠮶个位。唔够5分钟,佢又话要我哋再搬一次,坐去第三排最入𠮶个角落头,OK冇问题😵💫 但系当其时我又要抱住个BB 又要搬车仔,老婆又要搬两个袋,其实都唔系话啲乜嘢,但系起码你都帮我哋手,问到唔问一句 😵💫 前面有块好长嘅高櫈,基本上系阻住咗我架BB车前进,系手忙脚乱情况之下其实我真系好希望佢可以帮手搬开前边嘅高櫈 ,佢净系望住你然之后催你系咁叫你搬过去 。其实可能好小事啦但系成个感觉真系好唔舒服。我自己本身经常都会去食佢哋喺 the L place 对面𠮶间嘅分店, 𠮶间外籍主管或者系服务好好,但系唔知点解唯独是系牛头角近观塘海滨呢一间 佢哋唔知系印度籍定系尼泊尔籍嘅主管真系好冇礼貌👎🏽
佢安排咗我哋坐喺第一排最入𠮶个位。
其实可能好小事啦但系成个感觉真系好唔舒服。