2023-12-14 71 浏览
假日最岩就去揾间cafe 饮下咖啡食下嘢😍 前排去咗元朗呢间 @thethird.hk,餐厅环境唔算大,是小店格局,格调舒服写意,有望景位好chill! 🍭Mr Lobster ($108)佢地有咸同甜嘅pancake~ 本身2样都想点但惊食唔晒!所以今次净系点咗咸pancake! 呢个有唔少龙虾肉同熟度则好嘅牛油果,酱汁调味适中,pancake 实净有口感,好味道!🍭抹茶巴斯克芝士蛋糕($60)除咗pancake, 佢地仲有曲奇、件装蛋糕、可丽露等供应~ 我就叫咗最爱嘅巴斯克蛋糕!抹茶香浓回甘,唔太甜,顺滑可口!🍭London Fog ($48)因为唔饮得咖啡所以点咗伯爵茶latte! 有伯爵茶、蜜糖、泡沫鲜奶等,鲜奶味好出,伴有淡淡的伯爵茶香~🍭Banananatte ($62)由浓缩咖啡、意大利黑朱古力、海盐焦糖牛奶泡沫,新鲜香蕉混合而成,香滑好味!

🍭Mr Lobster ($108)

🍭抹茶巴斯克芝士蛋糕($60)

🍭London Fog ($48)

🍭Banananatte ($62)