2023-09-01
系坚尼地城游泳池对面,见到一间纯白cafe,竟然晚饭时段仍有营业,而且定价唔高,就决定入去试下。餐厅环境大而濶,空间感足,枱与枱之间有一定距离,几适合自己一个人坐低叫杯咖啡做自己野,俾人感觉舒服、安静。另外,餐厅亦有咖啡外卖服务,可以俾顾客就咁takeaway*温馨提示 QR code orderset +$10 Iced babyccino Babyccino系无或低caffeine嘅cappuccino,一见到即刻order,一入口系充满奶味嘅泡泡,占咗80%泡泡,好似饮梗杯打满泡泡嘅牛奶$68 蜜糖芥末烤牛脷一上枱就闻到牛肉油香油香嘅香味,四块有差唔多5mm嘅牛脷,没有烤至外脆,但内里够软熟,入口充满油脂味,表面有蜜糖芥末酱中和下油腻感$125 香草蕃茄酱海鲜意大利饭 配料有两只大虾、鱿鱼、日本菇、洋葱等,酱汁略嫌蕃茄味淡、香味唔够浓,意大利饭偏湿润$148 荞麦冷面早午餐 比想像中份量更多,有毛豆、半个牛油果、四条青瓜卷、两朵三文鱼花、甘荀条、荞麦面,食完都真系几饱肚下,虽然全部都系绿色和橙色嘅蔬果食物,但真系好 ‘come’ 饱😂 荞麦麦系扁身、硬的口感,唔系大家平时食开果只
温馨提示 QR code order
set +$10 Iced babyccino
$68 蜜糖芥末烤牛脷
$125 香草蕃茄酱海鲜意大利饭
$148 荞麦冷面早午餐
比想像中份量更多,有毛豆、半个牛油果、四条青瓜卷、两朵三文鱼花、甘荀条、荞麦面,食完都真系几饱肚下,虽然全部都系绿色和橙色嘅蔬果食物,但真系好 ‘come’ 饱😂 荞麦麦系扁身、硬的口感,唔系大家平时食开果只质地
整体来讲,我觉得普遍食物质素都有中上水平👍🏻性价比可以👍🏻 环境舒适👍🏻 早午晚之选👍🏻