2024-08-12
话说 去咗尖沙咀嘅多啦A梦嘅香港站展览馆🐱同太阳玩游戏 喺限时内快速咁影完就撤退啦🥵之后去咗尖沙咀诺士佛台𠮶边 君怡酒店侧边🤩同朋友喺楼上酒吧小聚 叹番个晚餐Relax一下😎呢度嘅环境好有英国伦敦嘅风格 楼底亦好高🇬🇧楼面放置咗好多各式各样嘅酒 成件事好高级💕感觉上真系舒服 装修得好华丽且空间感大添👍🏻啱晒同一班朋友喺度聚旧 喺度饮下嘢倾下计👥酒精同无酒精饮品都有 美食卖相同味道高质🌟后嚟发现有好多文青添打卡位 一定要再Encore🔥-❤️Appetizer❤️头盘-🦑Deep Fried Seafood Platter🦑炸海鲜拼盘拼盘入面有鱼手指 虾 鱿鱼须🦐🐟影咗咁耐相 食落 都仲热辣辣❤️🔥👍🏻外皮够晒香脆内软 仲好弹牙😆😁可以伴埋酒 简直系高级享受😚😋-💛Main Course💛主菜-🧀Carbonara Linguine ($158)🧀特浓卡邦尼扁意粉 ($158)单睇卖相真系够晒邪恶😈🔥面上中间铺咗只生鸡蛋🍳🥚配埋烟肉香草同芝士粉🥸🤓口感丰富得嚟好饱满呢🤭😶满满浓郁嘅卡邦尼酱汁🤤😐加埋弹牙嘅扁意粉一流💯⭕️-🐟Spinach and Salmon Linguine ($158)🐟
同太阳玩游戏 喺限时内快速咁影完就撤退啦🥵
外皮够晒香脆内软 仲好弹牙😆😁
可以伴埋酒 简直系高级享受😚😋
💛Main Course
💛主菜
- 🧀Carbonara Linguine ($158)
🧀特浓卡邦尼扁意粉 ($158)
单睇卖相真系够晒邪恶😈🔥
面上中间铺咗只生鸡蛋🍳🥚
配埋烟肉香草同芝士粉🥸🤓
口感丰富得嚟好饱满呢🤭😶
满满浓郁嘅卡邦尼酱汁🤤😐
加埋弹牙嘅扁意粉一流💯⭕️
- 🐟Spinach and Salmon Linguine ($158)
🐟蟹籽菠菜三文鱼扁意粉 ($158)
整体卖相好精致 配料仲好足添😙🤘🏻
面上铺咗好多嘅蟹籽啊 真系不得了 🦀❤️🔥
有好多粒粒嘅三文鱼 同埋菠菜🐟🥬
而扁意粉嘅软硬度适中 份量啱啱好😛👏🏻
个汁亦调教得非常好 食落好Creamy💯⭕️
💚Pizza
💚薄饼
- 🍕Italian Salami Pizza ($138)
🍕意式辣肉肠薄饼 ($138)
有六块大大嘅薄饼 单睇卖相 就已经流晒口水啦🤤👏🏻
面上有火箭菜 辣肉肠配埋芝士 食落好有层次感🤭🙌🏻
饼底食落好酥脆 一啲都唔硬 真系食到停唔到口😌🫶🏻
💙Dessert
💙甜品
- 🍫Chocolate Brownie With Sizzle Pan ($78)
🍫冰火朱古力软饼 ($78)
店员会喺软饼度淋上朱古力酱 好有仪式感喔🤎👍🏻
热辣辣嘅软饼食落外脆内软 配埋冰冻嘅雪糕🥮🍦