2018-04-24
喺观塘返工而又想喺Lunch Time同三五知己聚一聚嘅话,我嘅首选就系The Stadium!The Stadium系一间美式餐厅,位处于观塘工业区,用餐区有得睇各大体育频道,楼上仲有得督波同埋做Gym添!用餐区地方宽躺,坐得好舒服,一啲都唔迫,又唔洗同其他人搭枱,喺繁忙嘅Business Day有个咁好嘅地方可以同朋友一齐食Lunch,实在难得!我哋三个人,嗌咗三个Lunch Set一齐Share。Fish & Chips $108鱼柳同薯条都炸得香脆,仲一啲都唔油腻!炸鱼有三条,三个人Share啱啱好!挤啲柠檬汁,感觉更清新!Pasta Fettuccine $128阔条面煮得啱啱好,冇烚过龙,入口唔会变到成Pat嘢咁!但系酱汁比较啖口,如果调返浓味啲就Perfect喇!Rib Eye Steak $138肉眼扒啱啱好煎到5成熟,肉质嫩滑,调味恰当,完全带出肉眼扒浓郁嘅味道!沙律菜亦够新鲜,呢餐最正嘅就系呢个扒Set!三个人埋单要400头,不过用餐环境再加上食物质数已经值回票价,间中豪一次又何妨?
我哋三个人,嗌咗三个Lunch Set一齐Share。
Fish & Chips $108
挤啲柠檬汁,感觉更清新!
Pasta Fettuccine $128
阔条面煮得啱啱好,冇烚过龙,入口唔会变到成Pat嘢咁!
但系酱汁比较啖口,如果调返浓味啲就Perfect喇!
Rib Eye Steak $138
沙律菜亦够新鲜,呢餐最正嘅就系呢个扒Set! 三个人埋单要400头,不过用餐环境再加上食物质数已经值回票价,间中豪一次又何妨?