2019-02-19
又系Cafe Paradise喇~ 佢嘅杏花村分店同界限街分店都试过,今次就拣咗嚟砵兰街嘅分店过咗咁耐,餐厅仍然系座无虚席,好多客人都要订咗位先入到去坐,证明真系好多人钟意呢间餐厅呀!依然系好有小朋友眼中嘅天堂嘅气氛,门口摆咗个旋转木马音乐盒,餐厅入面又有好多公仔,所以都有好多爸爸妈妈带埋仔女嚟食,小朋友一定好钟意!又系有3d menu!好靓 不过好多都烂咗😂上次去杏花村分店有二人餐,呢到就冇。我哋三个人叫咗两个晚餐同散嗌左一个意粉~是日餐汤(跟餐)呢日餐汤系野菌忌廉汤~田园沙律(跟餐)沙律菜好新鲜,同个酱汁好夹~香脆猪手配烧汁($178)仲记得第一次嚟Cafe Paradise都系叫咗猪手,果次劲有惊喜!今次都叫咗嚟试下~个皮都系咁香脆。不过应该系呢旧猪手问题,好多筋,无咩肉,唔系好咬到上次跟嘅系薯角,好好味。今次嘅系薯蓉,都好好味!另外仲有烧菠萝同紫薯片,正!香煎慢煮三文鱼扒配菠萝橙酒汁($208)呢个嘅配菜都系有烧菠萝、紫薯片、薯蓉。三文鱼扒煮得啱啱好,肉质嫩滑。酱汁有菠萝同橙酒嘅味道,都几开胃~卡邦尼意大利粉($63)最普通嘅carbonara,但有惊喜!好creamy,芝士味
佢嘅杏花村分店同界限街分店都试过,今次就拣咗嚟砵兰街嘅分店
又系有3d menu!好靓 不过好多都烂咗😂
上次去杏花村分店有二人餐,呢到就冇。
我哋三个人叫咗两个晚餐同散嗌左一个意粉~ 是日餐汤(跟餐)
呢日餐汤系野菌忌廉汤~ 田园沙律(跟餐)
沙律菜好新鲜,同个酱汁好夹~ 香脆猪手配烧汁($178)
今次都叫咗嚟试下~
上次跟嘅系薯角,好好味。今次嘅系薯蓉,都好好味!另外仲有烧菠萝同紫薯片,正! 香煎慢煮三文鱼扒配菠萝橙酒汁($208)
呢个嘅配菜都系有烧菠萝、紫薯片、薯蓉。
三文鱼扒煮得啱啱好,肉质嫩滑。
酱汁有菠萝同橙酒嘅味道,都几开胃~ 卡邦尼意大利粉($63)
最普通嘅carbonara,但有惊喜!好creamy,芝士味又浓
是日 甜品(跟餐)
是日甜品系抹茶雪糕,亦都可以加钱转做蛋糕。
雪糕雪得冰冻,抹茶味好浓,好钟意! 咖啡或茶(跟餐)
整体嚟讲,我觉得第一次食Cafe Paradise嘅时候最有惊喜,但当然之后都唔系难食啦!
但每一次嚟嘅时候都见到好多人嚟食,证明有返咁上下质素!
另外,餐厅真系好多人,啲客人走完又入下一批,餐厅职员又唔算多,做到踢晒脚。所以本身我都等到有少少燥,不过入到去坐低咗、餐厅客人又安定咗之后,侍应们都可以喘一口气,先至发现其实佢哋位位都好有礼貌!
menu: