2019-09-24
每次去西环路经都话下次嚟要试呢间,但系次次都总系唔记得咗,不过今次终于记得啦。揾咗好耐唔知架车泊系边,终于俾我哋发现附近有表位泊,太好了!店舖有一半系提供轻食,一半就系提供甜品嘅,卖相仲好吸引添。店舖嘅形式就唔系我prefer嘅类型,好似比较复杂咗啲,提供好多款唔同嘅面包种类啦、甜品啦,仲有专人喺度整紧面包!坐嘅地方除咗中间有张大嘅方形枱之外其余周边𠮶啲位都好似麻麻哋舒服!我哋就响咁多款之中拣咗一款甜品(应该系香印提子旦糕)另外一款牛油果三文治 先讲个甜品先:真系好似喺日本食𠮶啲咁,卖相超级靓!其实本身我唔钟意食提子架,就系因为比佢嘅卖相吸引到。其实谂返真系超级贵架$85件西饼仲贵过lady M。不过男朋友话好食过lady M 㖞!我冇意见因为我真系对提子冇乜兴趣,同埋个蛋糕都系一般松软姐,虽然佢啲提子好似好贵咁 。另外个咸点就系牛油果🥑sandwich(不过冻食嘅)呢度系将两块多士荐底,中间夹著芝士同菠菜,上面加咗牛油果粒捞埋一啲芥茉酱再加一只流心蛋同烟肉粒!其实材料可能同出边嘅一样,只系佢嘅setting有啲唔同,旁边配有一球薯蓉(都系一般,薯蓉唔够蓉)反而佢送𠮶个罗宋汤几好饮 ,
反而佢送𠮶个罗宋汤几好饮 ,跟餐唔可以叫black sesame latte 唯有叫番piccolo 啰.
本身以为佢帮我正价落左杯black sesame latte ,点知等啊等等左好耐都唔见佢送上嚟先发现其实佢应该冇同我落order ! 🤦🏻♀️不过算啦,杯piccolo latte 都唔好饮,太过苦!
我谂应该唔会有下次🥵