2017-07-31 162 浏览
行经尖沙咀宝勒巷见到一架红卜卜既跑车停泊在路边,车牌系TRY ME,停下来望一望,是一间叫COSCO 的Restaurant and Bar,哈哈! 就系因为咁就入去TRY  TRY ! 晚上8时,店内只剩下门口4人台和较入的二人台。  店内由多张二人台组合出不同人数的座位,座位大约有40个吧??? 没有细数。这儿除了可以坐底饮下野倾计,晚上10点前还有SET DINNER和一些前菜/主食,10点后就好似只有小食了。MENUSET DINNER MENUDRINK MENU天时暑热都忍唔住叫番杯劲大冰冻特饮 ,佢个名叫Apple Cider Rita 咁大杯再加一支,唔使惊好快饮晒今晚试吓SET DINNER , SET DINNER 主菜有5款,款款价钱不同,全部都会跟沙律、餐汤、甜品同埋一杯咖啡或茶不过不失既沙律这个餐汤骤眼望落去无乜惊喜未饮前以为佢系疑似忌廉磨菇汤当我用汤匙盛起,因为隔离拉近了,竟然嗅到栗子味....   哗! 糖水栗子糊就饮过,西式栗子汤倒是第一次尝,有惊喜  汤内还有些栗子碎,咸味好轻微,很不错,好想饮多一碗 !其中一个主菜到了半边龙虾依靠在鹅肝鸡卷上龙虾啖啖

MENU

SET DINNER MENU

DRINK MENU

Apple Cider Rita
咁大杯再加一支,唔使惊好快饮晒

有机藜麦田园沙律
不过不失既沙律

这个餐汤骤眼望落去无乜惊喜

未饮前以为佢系疑似忌廉磨菇汤

是日餐汤: 栗子汤
  汤内还有些栗子碎,咸味好轻微,很不错,好想饮多一碗 !

其中一个主菜到了

半边龙虾依靠在鹅肝鸡卷上

龙虾肉
龙虾啖啖肉,肉质爽弹

鹅肝鸡卷

移开龙虾便看到鸡卷,鸡卷内的鹅肝份量不多

有薯粒既薯茸
我一向好怕在街上吃薯蓉,因为好多都系用粉开同埋落好多忌廉或奶,起初我无谂住食,但食主菜时有些依附咗一齐,食到少少觉得味道不道,再试大啖DD ,不似粉开的, 内有还有薯仔碎粒呀,哈哈,食下食下食咗几啖 !

另一主菜系猪手

德国猪手伴酸橄菜
猪手比相像中大只,比起平时在超市买开既真空独立包装既大,而且厚肉好多;猪手唔会过咸,肉质够淋内里都热辣辣的,唯一系觉得可以再烧得脆口些 (只系我个人喜欢香口D),猪皮内有好多骨胶原

德国猪手伴酸橄菜
好喜欢这束新鲜ROSEMARY ,好香好香 !

SET DINNER 跟既精美甜品
这是SET DINNER的甜品,虽然系SET既甜品,但系都有花心思摆碟

这个朱古力 MOUSSE CAKE 既朱古力味够香浓
2017-07-19