2024-10-21
尖沙咀厚福街一向美食多😍今次一早系OpenRice book左呢间人气韩式餐厅🇰🇷🍢之前ig 好多人post想试好耐,终于有机会!weekend去基本上都要等一阵 所以建议一定要Book定位! 餐厅装修到好似地道韩式摊档咁 够晒有风味🙂↕️🙂↕️我地两个人叫左都唔少🫣上网见到必点鱼糕串 紧系要叫嚟试下🙂↕️🍢 街头鱼糕串串汤底几清甜, 里面有韩式鱼糕片、鱼糕串、鱼饼、清甜的萝卜~鱼糕烟韧弹牙, 好似手打feel咁,萝卜吸收晒汤 好淋都几甜~🍯🐥一鸡两味(蜜糖牛油、甜辣)韩国🇰🇷野又点少得炸鸡🍗呀!即叫即炸,外脆内嫩~蜜糖牛油鸡就正常发挥,面头放上少量杏仁片, 有D脆口感!甜辣鸡尤其开胃, 的确有D辣, 食唔到辣既朋友要注意一下!🧀芝士泡菜煎蛋卷🥚呈金黄色松软的蛋卷,煎熟的蛋浆一层一层卷起,包著新鲜的泡菜,表面放上芝士,夹起时带芝士拉丝效果🦀酱油蟹 配 脆脆紫菜酱油蟹腌得几入味, 冇腥味都唔会死咸~慢慢啜D橙黄色蟹膏一齐食, 真系好满足呀😍~~~仲可以用嚟捞饭🤣配搭一流!而个脆脆紫张都好惊喜 食唔停口 🥛🍊柚子牛奶乐(米酒🍶)饮品方面简左杯柚子牛奶乐,有啖啖的韩国米酒香, 饮落去唔会太苦
🍢 街头鱼糕串串
🍯🐥一鸡两味(蜜糖牛油、甜辣)
🧀芝士泡菜煎蛋卷🥚
🦀酱油蟹 配 脆脆紫菜
酱油蟹腌得几入味, 冇腥味都唔会死咸~
🥛🍊柚子牛奶乐(米酒🍶)
饮品方面简左杯柚子牛奶乐,有啖啖的韩国米酒香, 饮落去唔会太苦涩, 顺滑易入口, 可以一试~