2024-02-21
这半年来实在太忙碌又做生意又读MPL training centre课程 分身不暇真的没办法写食评然而今次食呢餐真系几正忍唔住要写返篇介绍这餐厅是一位韩国人纹髪师 MR Steve 介绍给我的他说是正宗的韩国风味 果然没有中伏兼且非常满意这个位于尖沙咀么地道的韩国餐厅虽然位置比较难找 从宝勒巷入去然后有间类似清吧 吾错情调饮嘢嘅地方叫 Laggec (大大个招牌红色字)嘅巷子穿入去 见到个地方超级圣诞咁款(虽然圣诞灯饰已经过晒气 不过有闪闪灯真系好有气氛 )除咗主店之外,成条街嘅红色帐篷都系佢哋嘅D staff 都nice Steve 介绍咗我哋食seafood pancake $148真系超级美味 pancake厚身 个皮又脆仲有一条条嘅鱿鱼 真材实料 而且份量都算多一个圆形饼帮大家切好晒,大概有成9-10件咁多 (真系好美味 忍唔住系咁食)因得两个人开餐, 但Menu真系好多嘢食,样样都想叫非常适合一大伙人来聚餐海鲜饼之后只能叫多两样嘢就已经非常饱热辣辣嘅牛骨汤 OX bone soup with rice $145 (会跟白饭一碗)呢个味道比较清淡喜欢浓烈嘅朋友仔,可能会钟意叫其
又做生意又读MPL training centre课程
真系超级美味 pancake厚身 个皮又脆
仲有一条条嘅鱿鱼 真材实料 而且份量都算多
海鲜饼之后只能叫多两样嘢就已经非常饱
(会跟白饭一碗)呢个味道比较清淡
喜欢浓烈嘅朋友仔,可能会钟意叫其他汤多啲
但入边嘅牛辗炆得好淋
薄薄一片片
碗汤又多葱花
用嚟点返海鲜饼𠮶个汁亦都唔错
最神奇系碗汤入边夹会杂着少少白色嘅面条
个质感有少少似上开𠮶啲青菜煨面咁款
最后叫咗一个生牛肉 $280
(Korean style raw beef)
牛肉粒粒好大粒,好有口感
虽然都唔平 但味道都调校得几好
都够大碟 有粒鸡蛋黄喺上面 捞埋一起真系唔错
庆祝可以轻松吓饮番支米酒 $120
(jipyung rice wine )
5%酒精刚刚好 少少酒意但唔会饮醉
易入口饮落吾会好似啲韩国烧酒咁乸喉