2021-04-20 39 浏览
今日同朋友去apm 行街,突然好想食泰国野~咁就系附近睇吓有咩好野食,竟然比我地发现左呢间叫「翟道翟 Tuk Tuk」既泰国菜🥰门口仲放咗个好大既四面佛好壮观,而且装修仲好新添啊~入到去坐低环境好舒服好干净,而餐牌选择又多,有汤,饭粉面,海鲜,小食,沙律等,价钱好扺!我哋就叫左个虾头油大虾炒饭,个炒饭好fresh好好食😋用左虾头油同蔬菜去炒,而且食落一啲都唔油,但我觉得个主角吾系个炒饭到,而系只虾到🤩🤩虾身弹牙多膏,个虾头正到不得了😋到宜家仲回味紧😋之后叫左个2人份量既冬荫功汤个汤,够香够辣,而且仲用咗虾去煲,D鲜味出晒黎,中意冬荫功嘅你一定要叫🤩仲叫左鸡牛猪沙嗲串烧,我就觉得牛同鸡最好食够软滑~再配埋沙嗲酱一流,整体上串烧食泰国嘢一定唔少得😍当然唔少得钟意既生虾🥰🥰仲要系$44😚真系超级抵食,最重要系够新鲜啊😋仲有黄金大尾鱿,本来听个名以为系炸既,原来系餐厅嘅泰国厨师秘制蛋黄汁去炒,鱿鱼食落唔韧,而且好新鲜,蛋黄汁再浓d更好🤤最后仲叫左咖喱鸡,鸡肉够嫩滑,咖喱汁都几正,味道属于偏淡~饮品点少得泰式奶茶同青柠梳打,奶茶茶底唔够浓,而青柠梳打就好fresh。整体上,食物唔错又新鲜又好食😋
今日同朋友去apm 行街,突然好想食泰国野~
门口仲放咗个好大既四面佛好壮观,而且装修仲好新添啊~

我哋就叫左个虾头油大虾炒饭,个炒饭好fresh好好食😋
虾身弹牙多膏,个虾头正到不得了😋到宜家仲回味紧😋

最后仲叫左咖喱鸡,鸡肉够嫩滑,咖喱汁都几正,味道属于偏淡~

整体上,食物唔错又新鲜又好食😋如果去开观塘又想食泰国野我觉得依间系一个唔错