2023-08-03 1863 浏览
📌TWG 新登场Takeaway茗茶而家天气咁热 行街会想饮珍奶但附近嘅珍奶店通常好多人排队 闲闲哋都要等一个钟🥹今次喺海港城试咗TWG外卖茗茶竟然有惊喜🤩基本上TWG有提供嘅茶款都可以外卖 冷热都有~今次试咗佢哋经典1837 白茶系一款比较重果香嘅白茶 饮落去比较淡身 之后再饮到果香同花香 个人认为好适合而家天气咁热同埋行街饮😙另外想讲吓佢哋嘅包装如何surprise客人 令我对佢哋嘅外卖茶好有记忆点首先个包装好特别 系一个手抽嘅形式比顾客可以拎走 好适合之后想行街一路睇衫但又唔想攞住杯嘢饮嘅顾客 呢个设计好细心🫶🏻之后发现佢哋会附上一支小糖棒✨无论你系叫咗冻饮定热饮 佢哋都会送 等你可以随着自己喜欢嘅甜度 放入嘢饮里面 喺呢度就留意到即使佢地转行外卖模式 都不忘保留佢地对茗茶嘅传统仪式 令我觉得佢哋会同其他台式饮品店唔同😎最后最令我眼前一亮就系支饮管!起初以为会系平时嘅塑胶或者纸饮管 点知一拆开包装 发现系玻璃饮管😱 呢个真系超级惊喜!只系买外卖茶都会送一支玻璃饮管 之后仲可以重用~个人认为佢哋外卖各方面都做得好好 以呢个价钱饮到咁完整package嘅茗茶 值得推介比大家👍🏻💰18
📌TWG 新登场Takeaway茗茶

而家天气咁热 行街会想饮珍奶
但附近嘅珍奶店通常好多人排队 闲闲哋都要等一个钟🥹

今次喺海港城试咗TWG外卖茗茶
竟然有惊喜🤩

基本上TWG有提供嘅茶款都可以外卖 冷热都有~

今次试咗佢哋经典1837 白茶

个人认为好适合而家天气咁热同埋行街饮😙

之后发现佢哋会附上一支小糖棒✨

最后最令我眼前一亮就系支饮管!
个人认为佢哋外卖各方面都做得好好

💰
1837 White Tea ($48)

📍 Tea WG Boutique
地址:尖沙咀广东道25号海港城港威商场3楼3327号舖