2019-11-02 1310 浏览
UGkitchen? Gg kitchen朋友介绍今晚来九龙城广场内的有机厨房「UG Kitchen 」食个晚餐。餐厅用有机食材做卖点,主打有机蔬菜同自家农场走地鸡!但唔好以为可以用”有机”呢两个字就可以难食先得架😕 餐厅有自助沙律bar,餐汤、餐包、冻意粉、沙律、青瓜、蕃茄仔、甜品都可以任食! 沙律有4款酱汁、面包粒、芝士粉、烟肉粒、等配料。今晚既餐汤有南瓜汤,粟米磨菇忌廉汤和杂菜汤三款,三款我都有饮! 南瓜汤同杂菜汤正正常常!但粟米磨菇忌廉汤就好似生粉水咁🤮餐包旁边有部面包焗炉,可以焗面包。甜品方面有奶冻: 椰子味,绿茶味,薄荷味,牛奶味,阿华田味!仲有炖蛋,Tiramisu! 全餐唯一食得落口既应该系甜品,但其实都系好普通既放题质素!店员极力推介葡汁有机走地鸡上枱既时候真系好吸引,仲有个火热住!一打开盖,浆糊黎架?但唔紧要!卖相唔系最重要,重要既系好食!Sorry! 一放入口食,鸡还鸡汁还汁!摆明系煮完D鸡加入去!有无激素系d鸡道我唔知,净系知唔好食!店员仲推介左德国鲜软咸猪手,我地脆既同软既每样要左一份!两款猪手都有配酸菜!呢两只猪手店员话即叫即整,所以要四十分钟!猪手切片上
UGkitchen? Gg kitchen

店员极力推介葡汁有机走地鸡

店员仲推介左德国鲜软咸猪手,我地脆既同软既每样要左一份!两款猪手都有配酸菜!呢两只猪手店员话即叫即整,所以要四十分钟!猪手切片上,份量十足,有英式芥辣在旁边!脆片猪手落太多蜜糖焗,甜到好其怪!但口感软硬适中,也不会太咸!

《美国安格斯牛柳配香煎鹅肝伴菠菜薯蓉》$268
鹅肝中间系仲有血的🤮,感受它在口中溶化的感觉。牛柳话要七成,但黎到系四五成!味道正常!

《牛肝菌带子忌廉汁阔条面》$198
阔条面,等左几耐?猪手都上埋食埋都未有得食!姐系四十分钟后!。两只带子系几大只既,阔条面既面都煮得啱啱好,但我严重怀疑厨师唔记得落塩!个面完全无味,食左两啖就成碗无食!

《纽西兰羊鞍堡云酥》 $288
羊肉焗得不错,但份量不算唔多!

最后,服务真系不敢恭维!我地二十一个人黎食!俾左间房我地,但set场set到咁!仲要态度好差咁话我地阻住佢set枱!😂😂😂重点系,我食完之后疴左成晚,真系唔知佢用d咩有机食材同特别煮法可以搞到咁!NVM 绝无下次!差评无误!