2018-09-07
上年同朋友食过Westwood cafe嘅tea set,记得感觉系非常唔错同抵食,所以就带埋男友再黎试新set喇。有哂Westwood logo好靓嘅餐具⋯⋯可惜被我发现⋯⋯佢未清干净上手嘅痕迹⋯⋯首先上菜嘅系甜点,2人前但系只得每款一件(以我记得之前应该系每款1人1件)不过水准都保持到嘅⋯⋯⋯左右两边嘅macaroon 分系橙味同玫瑰味,甜味适中唔会过甜。至于中间嘅2款嘅朱古力,2款朱古力味浓郁1人得半件当然系唔会漏啦😂😂之后就到tea set架登场喇。。。冇左D甜点令到个架好似好凋零咁.首先最顶果层, 系迷你和牛汉堡同香酥猪肉卷.呢2款嘅味道可以嘅, 但两者都偏干身左少少第2层系scone 同 两款唔同嘅甜品杯 分别系吉士红莓酱,个底有d蛋糕粒,钟意吉士酱嘅我几like另一个应该系杂莓yogurt,味道偏酸,男朋友话好开胃食到最底果层,分别系烟三文鱼凯撒沙津挞同迷你蘑菇批。呢个烟三文鱼挞,可以跟佢个名分成三部分,烟三文鱼啦/ 凯撒沙津系一条菜+少许烟肉碎/ 而个挞系同岩岩果2样野系完成夹唔黎嘅而且好硬身至于鸡批就系普通中间水评啦,料都多嘅。总括黎讲, 呢度嘅甜点质素比咸点高D.虽
首先最顶果层, 系迷你和牛汉堡同香酥猪肉卷.
呢2款嘅味道可以嘅, 但两者都偏干身左少少
第2层系scone 同 两款唔同嘅甜品杯
分别系吉士红莓酱,个底有d蛋糕粒,钟意吉士酱嘅我几like
另一个应该系杂莓yogurt,味道偏酸,男朋友话好开胃
食到最底果层,分别系烟三文鱼凯撒沙津挞同迷你蘑菇批。
至于鸡批就系普通中间水评啦,料都多嘅。
总括黎讲, 呢度嘅甜点质素比咸点高D.
虽然本人系Westwood 粉丝, 品牌效应系必然嘅事, Tea Set 呃LIKE指数当然系高, 但感觉性价比下降左, 比起1年前嘅诚意感觉亦下滑左, 今次甚至特式都欠缺埋, 所以下次应该都要再考虑下了.
PS: 见到蛋糕柜都几吸引, 应该再黎都只会黎食CAKE.