2020-06-24
💁🏻♀️ 当下 (九龙城) 🍴-另一九龙城好CHILL既黄店, 系一间感觉带点文青味既BAR, 店中有书可借阅, 播住耳熟能详既广东歌, 野食亦大件夹抵食, 推介啊!!等野食既时候会有NUTS食, 份量都唔少, 食落系辣辣地既脆格玉米片, 下酒不错~黑松露野菌意粉 ($128)份量比想像中多, 以系BAR既主菜来讲, 非常少见, PASTA好够TRUFFLE味, 个SAUCE亦好CREAMY, 意粉唔会太硬, 野菌亦够足料, 2-3人SHARE来食都相当足够~德国炸猪手伴薯条 ($238)超! 大! 兜! 性格比确系高, 如果惊切到手软, 可以叫WAITER碎上~ 猪手炸到金黄色, 外皮好脆, 食落唔会太咸, 加埋金黄薯角, 系非常邪恶既COMBINATION. 另外配有三款酱汁, 除左CLASSIC茄汁同MUSTARD, 仲有一只带有酒味既酱汁, 食落几特别-📍 当下 (九龙城)#九龙城 打鼓岭道44号C舖#小丸子揾食记 #小丸子九龙城-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #
黑松露野菌意粉 ($128)
德国炸猪手伴薯条 ($238)
📍 当下 (九龙城)
#九龙城 打鼓岭道44号C舖
#小丸子揾食记
#小丸子九龙城
#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #黄色经济圈 #九龙城黄店