2018-08-26
系西营盘食完晚饭先差唔多九点,朋友带路话返去中环饮野。于是我地就去左位于中环The Pottinger Hotel内二楼既The Envoy. 一入到去,就见到环境好靓 佢有outdoor,气氛睇落好好! 可惜天气太热,我地都系拣左坐室内饮野一打开本Menu,发现好多好新奇特别既cocktails,眼花撩乱! 款款都好似好正咁,拣左我地鬼死咁耐最后,我地一行五个人,都拣左五杯好special既cocktails,全部放埋一齐,场面极度震撼xD (1)DINOSAUR - 其实系有godiva朱古力酒,Vodka,奶,同埋一球Milo雪糕制成! 佢用个恐龙蛋上已经够晒特别! 入面仲要有一球美禄雪糕! 赞!(2) Tiki Candy - 依一杯系tiki风既鸡尾酒,仲附送一粒椰子糖Rum味几重(3) DOES IT BURN - 依杯顾名思义,系有smokey烟熏既味道, 配埋干橙同埋肉桂条,味道虽然颇strong,但尚可以入口(4) Waterfalls - 依杯应该系最唔特别个杯,系vodka再多接骨木花。还OK(5) 最后登场既就系DEWDROPS OF THE HEART- 亦都
(3) DOES IT BURN - 依杯顾名思义,系有smokey烟熏既味道, 配埋干橙同埋肉桂条,味道虽然颇strong,但尚可以入口 (4) Waterfalls - 依杯应该系最唔特别个杯,系vodka再多接骨木花。还OK
(5) 最后登场既就系DEWDROPS OF THE HEART- 亦都系最晚我最钟意个杯! 佢系班兰味好重既cocktail,味道非常精湛! Superb!