2020-08-15 481 浏览
How’s yr holiday plan?疫情嚴重但weekend都想出去食餐brunch滿足吓唯一個quote當然要搵間好食、環境好嘅❣️對上一個weekend就去佐呢間 14 South Lane呢間interior以啡、白、灰為主色調farmhouse風格嘅Café位置方便,港大站一出行5分鐘就到!食物方面類別非常多,而且選擇多元化😍素食者都唔怕無得揀!自問鍾情食肉嘅我,今次成餐都係素食(蛋素)。但又真心好食喎😳.Middle East • 中東穀物碗🥙 $112一上枱就覺得成個好豐富烤過嘅三色椒好甜、藜麥有咬口唔會太軟加佐檸檬汁好fresh素丸味道好好,只係外層有啲硬個Halloumi cheese帶微微嘅蜜糖甜而且煎得好香🤤Green Shakahuka • 北非野菜芝士半熟蛋配多士🥘 $128先撲鼻而嚟嘅係濃濃嘅香料味配上咖喱黃同綠色嘅火箭菜外表已經好吸引😍面層係大量嘅芝士同醬汁蓋住半熟蛋同燒薯仔。但汁唔會太咸,夾埋薯仔一齊食好惹味🤤個片sourdough有啲烘過龍,太燶同硬Menu上面有寫到翠肉瓜,但食落就唔係好覺🤔.Broccoli Latte🥦 $52玉桂味主要係香味
How’s yr holiday plan?
疫情嚴重但weekend都想出去食餐brunch滿足吓
唯一個quote當然要搵間好食、環境好嘅❣️

食物方面類別非常多,而且選擇多元化😍
素食者都唔怕無得揀!
自問鍾情食肉嘅我,今次成餐都係素食(蛋素)。
但又真心好食喎😳
Middle  East

Middle East • 中東穀物碗🥙 $112
一上枱就覺得成個好豐富
烤過嘅三色椒好甜、藜麥有咬口唔會太軟加佐檸檬汁好fresh
素丸味道好好,只係外層有啲硬
Green  Shakahuka

個片sourdough有啲烘過龍,太燶同硬
Menu上面有寫到翠肉瓜,但食落就唔係好覺🤔
Broccoli  Latte

Broccoli Latte🥦 $52
玉桂味主要係香味,一入口滿滿西蘭花味幾過癮!
鍾意食西蘭花嘅朋友可以試吓☺️
Golden  Latte

Golden Latte🌕 $52
薑黃粉味幾重,有啲類似印度奶茶不過無辣味嘅😂
2020-08-07
下午茶