2017-03-18 183 浏览
今日同朋友喺时代广场行街,朋友话附近有间几好嘅楼上cafe,所以shopping完就带咗我想去试新野。以为楼上Cafe应该唔会有好多人,估唔到上到去都已经有三四台聚餐ing。间餐厅嘅位置可以远眺整个时代广场的夜景,都咪话唔犀利。朋友就话呢度嘅嘢食都比到惊喜你。我哋都系懒得谂食咩嘅人,所以我地就叫左一个$188/1位的套餐。前菜有吞拿鱼长通粉沙律或汤配蒜蓉包。蒜蓉包看得好香好脆,上面中配左少少溶芝士,好得!个汤系忌廉汤但系你会食到一粒粒嘅薯仔蓉,真系真材实料。小食就当然带我最钟意食嘅鸡翼啦焗得好香好惹味,不过每人得一只真系唔够,因为太好味了😂饮品方面,我哋都叫咗充满异国风情既意式梳打。我朋友叫𠮶个系系芒果梳打配雪糕,而我嘅就系热情果梳打配雪糕。甜度啱啱好,好清新。主菜终于黎了,份份都好大碟,见到我哋都知已经食唔晒。烟肉蘑菇卡邦尼意粉,酱汁非常够,淡淡都有酱汁奶油香味。以我最欣赏嘅就系意粉嘅硬度,岩岩好,唔似其他餐厅成日煮到淋晒。之后就系餐厅嘅得奖作品猪仔骨配舖天疯薯。薯条啱啱炸好,系粗薯,热辣辣配上酸忌廉,肉酱同芝士非常惹味,口感丰富。如果酱烧猪仔骨同样酱汁非常够,肉质嫩,食多几旧都唔觉

间餐厅嘅位置可以远眺整个时代广场的夜景,都咪话唔犀利。
芝士蒜蓉包,呑拿鱼长通粉沙律,餐汤
蜜糖鸡翼
意式梳打 (热情果)
白菌卡邦尼意粉
之后就系餐厅嘅得奖作品猪仔骨配舖天疯薯。薯条啱啱炸好,系粗薯,热辣辣配上酸忌廉,肉酱同芝士非常惹味,口感丰富。如果酱烧猪仔骨同样酱汁非常够,肉质嫩,食多几旧都唔觉济。
舖天薯饼条配酱烧猪仔骨
食完仲有tiramisu 甜品,好香好滑,小小一件充足一下作为女仔每晚既甜品胃都几唔错!
意式梳打 (芒果)
2017-03-05
蜜糖鸡翼
意式梳打 (热情果)
白菌卡邦尼意粉
舖天薯饼条配酱烧猪仔骨
意式梳打 (芒果)