2006-02-13 9 浏览
昨晚星期日元宵节,我地两公婆提早庆祝情人节,我早几日已打来book台,指明坐出面,果然安排左张位置几好又好有privacy的台。好在个waitress打来reconfirm booking时提醒话都几windy,我同老公著多件褛同戴埋帽来,而且balcony都落左透明胶帘,都唔系好冻je。由于我地人少少得两个,而pizza同dissert一定要食,我地决定只叫两个main dish,要留番个肚食dessert!烧牛柳with鹅肝粒:5成熟既牛柳好松化好香,可能系地中海做法,冇mug加sauce,保持番个牛既鲜味;但d鹅肝粒就细细碎碎,食落唔够味;Tandoori Pizza:d三文鱼几大块,虾好新鲜好味,d料俾我预期多,因之前在soho区gor间食过同一款pizza,但d料就好少咁,所以今次特别高兴,我地越食越兴奋;Toffee Pudding:有个ice-cream球在上面,个样好靓,食落香浓美味,我老公食到耳仔都郁埋;Lemon Tart:都系有个ice-cream球,加埋d crumble脆粒,好食到飞起。今次个策略非常好,因个dessert都够饱肚,食埋个dessert就刚刚好

今次个策略非常好,因个dessert都够饱肚,食埋个dessert就刚刚好。今餐食得好开心。