2015-01-27
星期日晚同班朋友系旺角食完韩国野,仲系觉得个肚好空虚,念起开左呢间米芝莲级甜品'爱文芒果专门店Mangochacha'成年都未试过,就决心去试一试,去到门口可能已经好夜十点几又系星期日所以亦都唔洗等位就入得,环境都唔错整体好干净舒服,岩哂去倾下计HEA下,一行三人点左四样爱文芒甜品,分别系' 芒果千层拿破仑'、'焦糖芒果窝夫'、'金牌情人 芒果+挫冰+芒果雪糕' 、芒果茶,点左野食之后店员就奉上一小瓶的天然海盐,招牌情人甜品到左之后店员讲解系用来淋上芒果上面食会有阵话梅味,试完又觉得OK WO。。如果唔加的话会试到个爱文芒每啖都有清清的芒果味,到左个挫冰,因为用上黑糖所以唔错!之后轮到试芒果千层拿破仑,外表装饰得好可爱,乱拍一轮后终于舍得开始食....用刀切开外层脆卜卜而入面就有好多果粒同满满既吉士酱,MIX埋黎食好好味,亦唔会觉得溜.. 都值得一试再轮到焦糖芒果窝夫,我先淋上黑糖再用刀切开.. 食落去暖暖地脆卜卜又冻冻地,哈哈因为个窝夫未冻(即系都几新鲜)再加上芒果雪糕同忌廉,个感觉好香好滑而且我觉得配上黑糖好夹 淋小小己经够~再配上特制既芒果茶边食边饮,不过我下次再来一定会叫小甜>
再配上特制既芒果茶边食边饮,不过我下次再来一定会叫小甜>﹏<但系整体我比9分呀!系唔系芒果爱好者都可以去一试