2021-04-14 226 浏览
朋友系咖啡控,话呢一间咖啡好唔错,就来饮下先 🤣 我偏向小朋友口味,所以饮左iced mocha, 咖啡味系后调,朱古力味一入口好香滑,旁边挂杯嘅朱古力酱令到杯野饮放耐左都唔会变淡,但如果用番玻璃杯会更环保呢~佢仲有自家咖啡卖喔!但因为怕技术唔到家冲唔到,所以都系来呢度饮算了🤣🤣🤣餐包系自家出品,口感偏欧式硬身有口感,牛油系用心再搭配左香草,怕肥嘅我都忍唔住成块牛油茶满满呢!另外用于当日意粉无晒😭 (我系意粉控!)所以叫左夜市酥炸海鲜,估唔到份量咁大🤣 入边有虾有鱼有鱿鱼,仲有炸洋葱同豆 ,炸洋葱超级香!配上蛋黄酱好开胃!两个人都差啲食唔晒,一个人千其唔好挑战!鱼肉虾肉每一旧份量都好足料,虾肉大只弹牙,炸鱼外脆入面仲软嫩多汁,唔会话因为系炸野就干巴巴,外皮轻盈唔会好油腻。主食叫多左个干贝熏鲑芦笋炖饭,干贝系主角,三粒厚肉大大只,一咬入口入面微生嘅鲜嫩感,出面焦香,好有带子鲜味,爽弹唔会腥,三文鱼份量就比较少,味道因为熏制过所以较重口味,咸香味好配饭,炖饭好正宗,感觉到系正宗生米煮出来,饭身偏硬,唔系出面餐厅熟饭加汁煮,忌廉奶味重而唔咸,唔错之前食过伯爵茶芝士蛋糕,好想食云呢拿芝士蛋糕,

Iced mocha
餐包

夜市酥炸海鲜

干贝熏鲑炖饭

之前食过伯爵茶芝士蛋糕,好想食云呢拿芝士蛋糕,睇吓边一个好食啲,但朋友唔食云呢拿,所以都系再叫多次伯爵茶芝士蛋糕🙈🙈🙈一样咁好食,伯爵茶味香浓,芝士蛋糕软滑,口感同味道不输lady m!
伯爵茶芝士蛋糕