2017-10-20 1513 浏览
话说有一日lunch心血来潮好想食捞檬,醒起以前有个旧同事带过我去慈云山食一间好好味又地道既捞檬,一放饭就第一时间冲去食🤤🤤其实都唔知exactly系边到😧🤔 不过跟住d同事就跳左上的士去😂可能慈云山唔系好大,司机咁岩就摆低左我地系阿肥美食既同一条街,我一眼就spot到 "系佢啦" 就冲左埋去罗位。好在去到都只系十二点半,唔算多人,即刻有位,如果迟多三几个字就应该要同学生哥争位🤦🏻‍♀️ 话说呢,呢到既lunch time就无咩野食拣的,因为太多人去既关系,老板只系得以下呢张餐牌既选择,其他大部份既小食包括佢最出名既牛油鸡翼 一 律 无🤷🏻‍♀️ 叫左杯我的至爱,咸柠七🤤 平时我系唔中意饮汽水的,不过一遇上咸柠七,无法抗拒❤️ 佢系原罐七喜加冰底同督好左咸柠上比客的,只要一加入七喜,捞两下,就好咸同好柠嫁啦❤️虽则大部既小食都无得卖,basic野都仲有,叫左个越式春卷,有几片生菜比你包住食无咁油腻,春卷炸得超级脆😍 入面系d粉丝丫碎肉丫香料丫咁,味道都几好,食唔到蕃茜个d味👍🏻主角当然系呢碗三拼檬粉啦,先讲份量,咪话女仔,男人都会够饱,碗粉超级大碗🤷🏻‍♀️ 如果檬粉再冻d会更好。三拼𩠌拣左猪扒

咸檬七

春卷

三拼𩠌拣左猪扒,牛肉同扎肉。猪扒有d失望,无之前咁厚,唔知系咪薄左既关系,扒唔够juicy仲有少少dry。牛肉系好味既好嫩滑
札肉有少少太薄同埋如果可以煎两下会更开心😂
三拼捞檬

总舍黎讲,呢到既小食都唔错,小本经营,做既系街坊学生既生意,充满住满满既人情味,大家去开慈云山都不防去支持一下💪🏻
2017-09-13
咸檬七