2023-08-19 139 浏览
今日同朋友嚟咗南昌呢一边探朋友,他们朋友之后就去咗呢一间喺商场嘅餐厅食饭,我同朋友都谂住食少少做下午茶就算数,所以就拣咗呢一间泰菜,我哋打算叫几个唔同嘅菜式share! 价钱嚟讲呢一间餐厅都唔算太贵,而且服务态度都唔错我哋叫咗个泰式猪手,猪手炆得非常林,就系正宗嘅泰国口味,而且味道亦都唔会太咸,啱晒我同朋友嘅口味,啖啖肉非常好食!另外我哋叫咗一个杂锦汤河,咩都有啲,同泰国嘅味道其实都好差唔多,特别钟意食佢嘅扎肉,黑椒味非常突出,汤河亦都有好多唔同嘅配料,包括有鱼蛋,猪肉丸,牛丸,猪皮猪红仲有肥牛,真系有好多唔同嘅嘢食,啱晒我哋呢啲每样都钟意食少少嘅人!我同朋友都非常钟意!最后叫咗个西米糕,亦都味道非常传统,价钱嚟讲亦都非常对得住呢一个价钱,我哋都形容CP值非常高,用嚟做甜品作结!下午茶嚟讲我哋食咗四样嘢都系大概每人$100,喺商场食嚟讲呢一个价钱都系差唔多,再加埋其实店员嘅态度都非常友善,有机会过嚟呢边会再帮衬呢一间泰式嘅餐厅,good!!

• 泰式奶茶