餐厅: KITCHEN
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-08-16 2334 浏览
呢几年都会暑假同家姐同细路去食个靓靓afternoon tea。今年喺网上买咗W hotel 75折嘅下午茶。W hotel应该系一间五星级酒店(?),但佢嘅服务认真麻麻。我感觉我去咗一间普通餐厅食饭。3:00坐低,全场只有少于十枱客人,但食物大概3:35-3:40先送上。服务员感觉好似个个都无咩心机,唔系太想理你,仲有个喺度行两步R几下头再行返转头,唔知做咩。饮品方面,除咗白桃茉莉梳打水,仲有茶/咖啡。但服务员唔会主动问你饮咩,由头到尾连水都无杯。直至我地中后段问系咪有嘢饮,佢先问我地想饮咩,我问佢有咩饮,佢答我咖啡、奶茶、柠茶、柠水。小朋友问有无朱古力,佢先话有。咁似茶餐厅嘅?五星级酒店点解连个drink list都唔俾人?🔸「粉红夏沫」下午茶套餐 (两位用)配London Essence白桃茉莉梳打水 (原价💰618,75折后💰463.5,加一以原价计算)🔹咸点 🔹
▫️龙虾沙律奶油面包配鱼子酱
▫️苏格兰烟三文鱼配黑麦多士、青柠忌廉芝士及三文鱼籽
▫️加冕鸡肉三文治配香桃芒果酸辣酱
▫️香桃馅饼配火腿脆
▫️小黄瓜及薄荷芝士配菠菜面包卷 咸点系ok嘅,不过佢啲包干争争。如果湿润啲会

🔹咸点 🔹
▫️龙虾沙律奶油面包配鱼子酱
▫️苏格兰烟三文鱼配黑麦多士、青柠忌廉芝士及三文鱼籽
▫️加冕鸡肉三文治配香桃芒果酸辣酱
▫️香桃馅饼配火腿脆
▫️小黄瓜及薄荷芝士配菠菜面包卷

咸点系ok嘅,不过佢啲包干争争。如果湿润啲会好味啲。

🔹甜点 🔹
▫️花生牛油朱古力条
▫️百香果戚风蛋糕
▫️西柚青柠果挞
▫️香桃伯爵茶冻
▫️白桃朱古力棒棒糖

除咗个伯爵茶冻嘅甜度系正常之外,其余嘅都甜到吓死人!连好钟意食甜嘢嘅小朋友都话,「呢个甜到拿喉咙」,甜嘅程度实在夸张🤢

🔹英式松饼 🔹
红莓英式松饼及朱古力英式松饼 (每款各一)
配香橙番石榴果酱及奶油

松饼味道还可,但佢个质地好粉,碎到一粒粒。

🔹饮料 🔹
London Essence白桃茉莉梳打水 (两支) 👌🏻

Overall评分: 5/10
总括而言,咸点可以,但包太干。甜点太甜,服务实在不合乎五星级酒店嘅水准。
btw佢张枱定唔知枱垫好似有阵up味