2017-10-24
同朋友喺大围开完饭, 有点意犹未尽, 想揾个地方食甜品, 饮杯嘢, 吹下水, 就走到夏雪了之前几次到夏雪都有吃到Waffle, 今次一于试新嘢抹茶特盛 - $108由摆盘到内容都非常吸引, 就连甜品碟与茶杯都刻意并成一套抹茶特盛的内容很丰富🍵 自家制绿茶心太软 - 慢慢将心太软打开, 就会见到绿茶酱好似熔岩般流出🍵 铜锣烧 + 红豆 - 红豆蓉够腍身, 微微的甜度, 最适合放一大堆在软绵绵的铜锣烧饼上🍵 抹茶啫喱 - 口感有点QQ的感觉, 入口第一啖会觉得甜甜地, 慢慢抹茶味溢出🍵 白玉 + 抹茶白玉 - 我最钟意食烟烟韧韧的白玉(丸子), 呢个都无令我失望, 口感够Q弹🍵 抹茶雪糕 - 雪糕入口唔会甜到漏, 入口有甘香的抹茶味, 朋友会将雪糕跟绿茶心太软一起吃, 而我就喜欢单独吃🍵 抹茶蕨饼 - 又系烟烟韧韧的朋友仔呀! 在抹茶蕨饼上加上厚厚的抹茶粉, 🍵 玄米茶 - 配埋杯热茶, 好贴心呀!士多啤梨梳打 / 巨峰提子梳打 - $38食完甜品, 叫杯嘢饮先啦! 朋友问我饮咩好, 我最钟意饮Soda(又有气, 又无咁甜), 士多啤梨 & 巨峰都系我最爱, 我咁钟意士多啤梨🍓, 就紧系自
抹茶特盛 - $108
由摆盘到内容都非常吸引, 就连甜品碟与茶杯都刻意并成一套
抹茶特盛的内容很丰富
🍵 玄米茶 - 配埋杯热茶, 好贴心呀!
抹茶特盛
食完甜品, 叫杯嘢饮先啦!
朋友问我饮咩好, 我最钟意饮Soda(又有气, 又无咁甜), 士多啤梨 & 巨峰都系我最爱, 我咁钟意士多啤梨🍓, 就紧系自私留比自己饮
真系有士多啤梨粒粒㗎!