2020-07-05 240 浏览
要数大角咀一流既cafe, 相信非Lost Stars莫属。 取名Lost Stars, 唔知店主背后既意思系咪 - are we all lost stars, trying to light up the dark?..座位既右边系木制墙身,呢度有live music,有bar。收工或者weekend放假黎chill下应该都算系人生一乐事。座位既左边应该就系bar tender调制各式各样饮品既地方。Lost Stars既楼底比起中环闹市中既餐厅高好多,可以用一d夸张d既灯饰。呢一个就令我谂起Phantom of the Opera入面既吊灯。呢度原来都提供结婚饮宴既服务。温泉蛋黑松露野菌意粉,卖相唔错,份量刚好。可惜因为打卡影相既关系,食个阵时只系觉得微温,汁既浓稠度再多dd再creamy d会更好。Drink menu有好多好吸引既选择,但黎到Lost Stars就一定要试呢度既signature, 玫瑰牛奶咖啡。同同事各自点左一冷一热,卖相100分,岩哂打卡。个人prefer多啡少奶,假如玫瑰味再多d再突出d会更好。冻玫瑰牛奶咖啡,靓到好似见到一个樱花版既富士山一样。我地仲点

63度温泉蛋黑松露野菌幼扁面

玫瑰牛奶咖啡

冻玫瑰牛奶咖啡,靓到好似见到一个樱花版既富士山一样。

玫瑰牛奶咖啡

我地仲点左黑松露薯条,薯条真材实料,假如个酱唔系芝士碎粉而系芝士酱就perfect!

各自点左邪恶既甜品作结尾: 心太软,三重朱古力Opera同埋拿破伦。钟情黑朱古力既我试哂三款后都系觉得Opera最正,仲有朱古力脆脆底,多左一个口感!

朱古力心太软蛋糕配云呢拿雪糕
是日精选甜品Opera