2016-08-29 687 浏览
肉 全部都系肉我同小胖男友系朋友圈内出名既牛魔王每次去旅行 无论去到日本,韩国定台湾 都定必食最少一餐烧肉 但系香港要揾一间好食又价钱相宜既烧肉店真系唔多 有好多时只可以去某连锁烧肉店食住止下瘾话说地铁开左坚尼地城站后都未去过 星期日我同小胖男友终于搭车过去 行下新地方原来近住地铁站有一条食街 其中有一间七轮烧肉 单系"烧肉"两只字已经吸引左我地既目光虽然系日式烧肉 但七轮烧肉同出面韩式烧烤既店舖一样 可以打开櫈盖收藏随身品 唔怕吸味另外亦有围裙提供劲爱食牛既我地当然以牛为主打黑毛和牛三品较深色既系牛脸颊 特别软同滑 有别其他部位 牛三品既肉切得较厚身 口感加分黑毛和牛西冷呢个系烧肉店既人气之选卖相望落同日本食到既差唔多 味道比牛三品更重牛味 168蚊都几大块 不过就略嫌切得有点薄 如果再厚d就更正什菇唔知系咪灵芝菇需要较耐时间烧 职员一送上就帮我地放落烧烤炉上 啡蘑菇咩都唔驶加 已经好好味牛丼好大碗好多厚切牛肉 唔系连锁店货式整体上 烧烤店既环境同食物质素都属中上 爱吃烧肉既朋友仔不能错过
肉 全部都系肉

我同小胖男友系朋友圈内出名既牛魔王

每次去旅行 无论去到日本,韩国定台湾 都定必食最少一餐烧肉

另外亦有围裙提供
劲爱食牛既我地当然以牛为主打