2024-01-11
好耐都无系weekday放工出街食饭啦~ 今日放工就约咗老公去太古城dinner我哋去咗比较近太古坊、华兰中心𠮶边既住宅区地下食法国菜虎虾忌廉浓虾汁扁意粉扁意粉煮得刚刚好,搭配浓郁忌廉虾汁,散发出诱人香气。虎虾既鲜甜与浓郁忌廉相融合,每一啖都带嚟绝妙口感米兰鸡扒 w/薯条鸡扒外皮酥脆,肉质嫩滑多汁,搭配香脆薯条,口感绝佳普罗旺斯杂烩充满地中海风味。丰富蔬菜、橄榄油、香草&蒜头结合,营造出浓郁口味海盐牛油焦糖法式薄饼 w/ 烤苹果、云呢拿雪糕薄饼烤至酥脆,搭配香甜焦糖&烤苹果,再加上浓郁云呢拿雪糕,口感绝妙、咸甜交融,每一啖都带嚟舌尖上既享受Purple bliss (acal, wild berries, apple, orange)深紫色鲜艳色泽,丰富水果风味,清新又微酸,让人爱不释手。啖啖天然水果甜美,一个令人愉悦既口感体验White wine (Sauvignon Blanc. Dom. d'Astruc)入口较酸涩,适合男士饮用推荐大家一定要试虎虾忌廉浓虾汁扁意粉,真系好好食价格系同区属于中上,不过一分钱一分货。食物份量洽到好处。餐厅都会有set lunch,系附近返工既朋友仔
我哋去咗比较近太古坊、华兰中心𠮶边既住宅区地下食法国菜
虎虾忌廉浓虾汁扁意粉
米兰鸡扒 w/ 薯条
普罗旺斯杂烩
海盐牛油焦糖法式薄饼
推荐大家一定要试虎虾忌廉浓虾汁扁意粉,真系好好食价格系同区属于中上,不过一分钱一分货。食物份量洽到好处。餐厅都会有set lunch,系附近返工既朋友仔可以试下~