2020-10-21 1536 浏览
喺中环返工,最好就系嚟西营盘食饭,只系相隔几个地铁站,就好似另一个世界咁,冇乜人又唔使等位。西营盘嘅高街西餐厅林立,有好多好嘅选择,今日就嚟咗呢间试吓佢个lunch,午餐质素唔错,百零蚊一位就已经有appetizer,主菜,甜品同埋餐饮。Appetizer 试咗泰式虾饼,虽然唔系正宗嘅虾饼,不过都不过不失,不过用上嘅甜酸酱好似麦当劳𠮶只咁,太甜啦。主菜拣咗lamb chop,以佢嘅价钱,呢个羊都算合格,薄薄地,几适合午餐,唔使食到咁饱。伴碟嘅原本有薯仔同埋沙律,不过我无要到roast potato,净系要沙律,佢嘅火箭菜非常之新鲜。Tiramisu唔好食,无用rum,用蛋糕取代咗lady finger,又浸得唔够多espresso,令到个Tiramisu好干身,而且仲好甜。

2020-10-20