2018-03-20
星期六经过尖沙咀 见佢有中文名 弥敦左岸 咁得意就入去试下餐厅入面装潢得有格调,墙边放有不少酒瓶,另有Live Band 表演地方,不过9点先开始,9点前餐厅就落projector播足球赛我们七点半入座,人不算多,到8点半后LiveBand就表演时就满座了。食物种类很多,好多张Menu,另外仲有Drinks List我同男朋友叫左一个Snack 焗薯皮、一个Big Bite-白豆酿烧春鸡伴薯条同一碟蟹肉墨鱼汁阔条面伴蟹籽,再系Drinks list选了两杯Mocktail -BC Punch (Mixed berries, classic syrup, plum, lime juice and soda water)Left Ice(Mixed berries puree, rapsberry, blueberry, milk)焗薯皮啲料好足,酿满芝士,烟肉煎得好脆我地叫既Big Bite-烧春鸡!呢碟要等25分钟架。鸡入面系酿满白豆,白豆吸收哂鸡既精华😍鸡肉都几嫩自家制墨鱼汁阔条面,面煮得未够有点硬,如果钟意一啲咬口既人就好合适。蟹肉蟹粉份量好多,有好浓郁既蟹肉香。食完坐到9点就有l
Left Ice
焗薯皮啲料好足,酿满芝士,烟肉煎得好脆
我地叫既Big Bite-烧春鸡!呢碟要等25分钟架。
鸡入面系酿满白豆,白豆吸收哂鸡既精华😍鸡肉都几嫩
蟹肉蟹粉份量好多,有好浓郁既蟹肉香。
食完坐到9点就有live band啦