2020-06-01
Vici Stage今日咁啱去荃湾有嘢做做完之后就四处揾餐厅谂住食夜晚饭咁啱见到呢间vici stage餐牌上面啲嘢又OK,环境又OK,咁啱今日仲要做紧七折优惠!就入左去食啦!沙嗲串烧 $88 (4/5)我哋首先嗌左个送酒嘅小食,嗌咗份串烧,份串烧总共有八串,呢间系泰式fusion菜式,佢哋做嘅串烧都十分有水准,加上佢哋系open kitchen,烧紧嘅时候已经闻到劲香!上菜嘅时候直情流晒口水,已经唔想影相想就咁即刻食,佢总共有牛、鸡、猪三款,啲肉唔会太老、太鞋,加埋外面少少焦香嘅面,同埋佢哋自家制嘅沙嗲酱,送酒一流🤤冬阴功海鲜意粉 $118 (4.5/5)去到主食之一,冬阴功海鲜意粉,唔好睇碟意粉细细碟咁样,其实份量好够,意粉嘅软硬度适中!近期食过几间餐厅嘅意粉都好硬身!呢间唔会,令我有少少开心☺️☺️而且海鲜嘅份量都足够,除咗海鲜之外碟意粉入面仲有芦笋、蕃茄等蔬菜,海鲜方面就有鱿鱼同埋虾,btw佢哋啲虾好爽口弹牙~大家都知道有啲餐厅嘅fusion菜其实真系好伏呢间嘅冬阴功海鲜意粉唔会,意粉最主要嘅味道系冬阴功,带有少少辣,但系唔会话太辣,好似我呢啲净系食得到BB仔辣嘅人,但系又想食下
今日咁啱去荃湾有嘢做
做完之后就四处揾餐厅谂住食夜晚饭
就入左去食啦!
沙嗲串烧 $88 (4/5)
冬阴功海鲜意粉 $118 (4.5/5)
大家都知道有啲餐厅嘅fusion菜其实真系好伏
呢间嘅冬阴功海鲜意粉唔会,意粉最主要嘅味道系冬阴功,带有少少辣,但系唔会话太辣,好似我呢啲净系食得到BB仔辣嘅人,但系又想食下泰式辣汤嘅面,呢款意粉就啱你啦,不过呢款意粉就唔系汤面而系用汁捞嘅,除咗冬阴功味佢仲有落蕃茄,酸酸甜甜咁~
本身都惊冬阴功海鲜意粉会好奇怪,但系呢个意粉有惊喜☺️☺️
呢间有情调餐厅推介比有partner嘅你地一齐去食~