呢间朋友推介, 想黎好耐今日放工后, 一于黎试试下午2点餐厅坐咗一半客, 座位都可以任选拣咗近门口的高台, 一黎可以比朋友吸烟, 二来可以睇风景入黎之前, 已见到呢个weekend brunch有7折, 好抵呀~侍应递过以绘图公仔做封面的menu给我们, 还说现在仍是happy hour呢先来饮品, 太早都唔想饮有酒精住, 因为之后去睇戏, 怕会训著 XD左: parrot,  右: coke我的mocktail Parrot!入口好百香果味道, 其实仲有荔枝, cranberry同apple juice不过百香果太劲, 会有d遮掩哂其他味, 不过酸酸的, 啱我口味 (order时要求少甜)我地决定要2份小食再加1个西班牙饭: 黑松露蘑菇鸡茸脆卷上到台, 好似平日食既蛋卷咁, 两边被黑色像oreo的饼碎封著, 不是黑松露, 别想多XD呢个小食唔系热的, 入面的鸡茸是有点冻, 像三文治内的鸡茸沙律, 而且富有黑松露味道 虽然第一口是微甜, 但又几特别, 个春卷皮仲要系好薄, 一切即碎, 后来我都不顾仪态, 成条咬 马德里黑毛豚肉酿软壳蟹脚3个像肉丸球的咬入去好juicy, 有爆汁感觉只系
呢间朋友推介, 想黎好耐
今日放工后, 一于黎试试

下午2点餐厅坐咗一半客, 座位都可以任选
拣咗近门口的高台, 一黎可以比朋友吸烟, 二来可以睇风景

左: parrot,  右: coke
我的mocktail Parrot!
左: parrot, 右: coke
我地决定要2份小食再加1个西班牙饭:

3个像肉丸球的
马德里黑毛豚肉酿软壳蟹脚
咬入去好juicy, 有爆汁感觉
只系个外皮煎过, 但一d都唔干身
马德里黑毛豚肉酿软壳蟹脚
呢度上菜速度刚好, 有点时间比我地倾下食下, 又唔会过急急一次过上哂菜
食完小食后, 等一会, 主角
西班牙红花海鲜饭 出场啦
佢系成个煲连盖拎出黎的, 上台后侍应便会拎走煲盖, 所以影唔到佢全相
打开盖后好香浓, 劲热辣辣, 好多蒸气, 入面仲有好多海鲜, 劲大只虾
西班牙红花海鲜饭

劲足料, 大虾,  青口, 鱿鱼圈 (各4件) 及 有大量蚬肉
西班牙红花海鲜饭

饭会有点辣, 唔食得辣嘅朋友仔可叫厨房走辣或小辣
但辣得来是很惹味
虽然看似好大煲, 都有2-3人份量架
个底仲有好多饭焦添, 最钟意
西班牙红花海鲜饭

其实都差不多, 但如果食埋甜品就更加满足, 加上病咗咁耐, 又好番9成, 要庆祝下

哗.....好靓呀
gelato 变成圆饼形夹心, 又唔会好快溶, 好得
脆饼原来是曲奇饼, 不过如果减少吉士会好d, 无咁甜漏
味道就只比3粒星, 但卖相咁得, 所以加多一粒星比佢

埋单时, 全部野都有7折, 好抵