2024-11-06 160 浏览
自从上次试过呢间特色西餐后,一直都念念不忘,今次去开筲箕湾探朋友,就特地带埋朋友来试下唔同既菜色厅餐厅中间一条大柱装修成一个旋转木马式卡位座🎠,加上花花草草主题装饰🌸🌷感觉非常舒适放松☺️🌹叫左两个Brunch Set 😋🔸手切美国板腱牛肉番茄汤米通粉,煎蛋,牛角酥🥐茶记常餐升级版😆番茄汤以鲜茄肴成,味道鲜甜得来又唔会过浓手切板腱牛份量都比好多,食落口感十足,牛味丰富,十分滋味😀 牛角饱焗得外脆内软,散发出阵阵香浓牛油味,点上煎蛋一齐食,美味更加提升😍🔸炭烤蜜糖猪鞍扒,薯条,自家制苹果酱猪鞍大大块,调味亦非常入味,咸甜适中,加埋香甜蜜糖,非常美味😍绝色系近年来其中一道最出色既猪扒料理👍🏻自家制苹果酱都做得非常出色,甜道适中,散发出阵阵苹果香✨+35蚊配餐汤/沙律 同指定特饮特饮用心制作,又靓又好饮,性价比极高🔸Pineapple Hat🍍 - 波萝梳打特饮,奉上原块鲜甜波萝,上面仲有一层焦糖,十分吸引🔸Vietnamese Coconut Coffee🥥咖啡配上大量香甜椰奶,口感香滑,咖啡香浓,再加上细细球云尼拿雪糕,滑上加滑👍🏻总结:👉地方舒适,布置漂亮,食物高质,值得推介既餐厅😀👉餐

感觉非常舒适放松☺️

🌹叫左两个Brunch Set 😋
🔸手切美国板腱牛肉番茄汤米通粉,煎蛋,牛角酥🥐
茶记常餐升级版😆番茄汤以鲜茄肴成,味道鲜甜得来又唔会过浓

🔸炭烤蜜糖猪鞍扒,薯条,自家制苹果酱
+35蚊配餐汤/沙律 同指定特饮
特饮用心制作,又靓又好饮,性价比极高

🔸Vietnamese Coconut Coffee🥥

总结:
👉地方舒适,布置漂亮,食物高质,值得推介既餐厅😀
👉餐牌每道菜色都有特色,款款吸引,性价比高👍🏻
👉餐厅虽然不在闹市,但非常值得推介😇