2023-09-09 81 浏览
The Oyster Hous真系一个好出色嘅地方!上次同班friend一齐去试食,我地完全被震撼到!😍佢哋嘅Brunch只系$399,但绝对系物超所值,因为好多野食!😋😋😋Appetisers🦪新鲜空运生蚝- 韩国蚝— 食落去有啲海鲜嘅香郁感。🌊 挪威三文鱼薄片,粉红胡椒及鲜果— 调味不会太咸, 鲜果用上柚子,好清新!🦐海鲜刺身塔有中东米同泡菜酱汁— 鲜虾同鱿鱼份量都几多,泡菜酱汁辣辣地都几得意! 🐙西班牙八爪鱼配白豆薯肉沙律— 八爪鱼好弹牙,都几出色。🐷鸳鸯红酒烩猪脸肉同黑松露薯蓉— 真系开胃菜里面嘅大亮点!红酒烩猪脸肉好juicy,加埋黑松露嘅香气,一试就上瘾!🦀️自家制蟹饼— 表面炸得香脆,有芝士拉丝🧀️!Main course 🦆油封鸭腿同黑松露薯蓉— 鸭腿煮得刚刚好,外皮脆又肉嫩多汁。同埋黑松露薯蓉一齐食,超享受嘅组合!🐂烤牛骨髓同和牛肉眼粒— 牛骨髓浓郁滑腻,可以直接涂喺面包上。和牛肉眼粒鲜嫩得嚟口,一咬即化,好食到晕!🍖🥩😋Dessert 最后,我哋尝咗甜品拼盘,真系好靓好好味!柠檬挞酸酸甜甜,白酒煮梨有淡淡嘅甜味。拖肥香蕉蛋糕有好丰富嘅口感,真系完美的句号!🍨🍋🍐总括黎讲

Appetisers

🦪新鲜空运生蚝- 韩国蚝— 食落去有啲海鲜嘅香郁感。

🐙西班牙八爪鱼配白豆薯肉沙律— 八爪鱼好弹牙,都几出色。

🦀️自家制蟹饼— 表面炸得香脆,有芝士拉丝🧀️!

Main course

Dessert

总括黎讲,呢间餐厅食物有质素,款式特别,绝对可以回头!🌟🍽️👌