2020-11-16 798 浏览
餐厅既食物偏向Bruch既总类, 选择都唔算多, 啱晒我呢啲有选择困难症既人😂 餐厅其中一个出名既野就系佢既海景bar枱, 有6个bar位系对住个大海嫁🤩 我地11点令去到出奇地唔多人, 而且居然仲有得坐望海bar枱👍🏽 Salmon Bagel 🥯 ($120)其实原本我系想拣waffle, 但系碍于Bagel真系有一种吸引力令到我拣佢, 所以最后都系情归Bagel🧲 基本上全部食物都会跟一杯咖啡/ 茶/果汁🍹 我就拣左西柚汁, 有少少苦涩味, 但系好饮既🤏🏾 软熟既Bagel 上面搽左满满既cream cheese 同埋smoked salmon 🐟 三样野夹埋超正, 个cream cheese就系成个bagel既主要调味🧀 另外仲有柠檬汁可以落去smoked salmon度提升味道🍋 除左bagel之外, 仲有炸得超松脆既薯饼, 几粒水果同埋焗鲜茄🍅 成份brunch 既份量啱啱好食完唔会觉得太油腻之余又唔会太饱Egg Royale 🍳($120)虽然呢款brunch 好似四围都得食咁, 但系其实要整得好食都唔容易嫁😌 Poached egg其实话难唔难话易唔易, 呢度既poa

Salmon Bagel 🥯 ($120)

Egg Royale 🍳($120)
虽然呢款brunch 好似四围都得食咁, 但系其实要整得好食都唔容易嫁😌 Poached egg其实话难唔难话易唔易, 呢度既poached egg控制得啱啱好,切开啲蛋黄会流晒出黎, 再配上smoked salmon, baby spinach 同埋English muffin, 呢个咁classic 既配搭真系冇得输👍🏽 呢度其中一个特别之处就系厨师系poached egg 上面洒左少少辣粉, 提升左成个brunch 既味道🤤 同salmon bagel 一样都系配左薯饼, 焗鲜茄同埋生果🍎

食完呢个brunch 又系时系反返去现实既世界,继续返工😭 呢间餐厅无论系个view或者食物都系冇得顶, 所以呢个价钱绝对系物超所值🥰 下次黎南丫岛既朋友都可以去呢间cafe chill下
2020-11-15
  • Salmon  Bagel