2023-02-16 66 浏览
今个周末真系好开心朋友带我嚟食,真系非常满足又好食。🖐️首先睇下假日嘅午餐有啲咩:烟三文鱼他他配牛油果藜麦沙律西班牙火腿肉拼盘西班牙香蒜辣肉肠虎虾扁意粉原条照烧鳗鱼明太子忌廉扁意粉Tiramisu当中我觉得最值得一提系⭐牛油果藜麦沙律⭐。佢上摆碟嘅形状好得意,佢系将牛油果藜麦同埋三文鱼压成一旧固体。最上面层系三文鱼,下面就系牛油果同藜麦。最上面仲有块柠檬调味。咁食嘅时候好自然就会食三文鱼先,三文鱼拌著酸酸味味嘅柠檬好开胃;然之后就到牛油果,非常之软绵绵嘅质感,好饱肚充实,再加埋啲藜麦更有口感。😚其次就系⭐原条照烧鳗鱼意粉⭐。首先一个系日式mix西式嘅菜式所以都几特别。鳗鱼系原条上嘅担担肉真系好足料,味道亦都唔差,有出面和风料理嘅水准。意粉其实都几好食,我好钟意呢一种扁意粉嘅质感,食落够林身唔会银胃索,晒啲汁啱啱好。😌
今个周末真系好开心朋友带我嚟食,真系非常满足又好食。

🖐️首先睇下假日嘅午餐有啲咩:
烟三文鱼他他配牛油果藜麦沙律