2017-11-14
其实小妹就九月尾生日既,十一月都仲有生日饭食咁好嫁咩😳😍 呢排唔知系米天气开始转凉,日日都好想饮d暖粒粒既咖啡落肚保暖☕️ 适逢转季表姐想去联合crazy shopping,我地就拣左位于太子既一间cafe 食饭。上网见到呢间餐厅好有feel🤞🏻 去到门口都无令我地失望,好特别有d Vintage feel。餐厅都几细,得4-5张枱左右,其中只有3张系坐系decoration前面!所以大家最好打黎book枱喔!由于无谂过餐厅咁少枱,我地无book位,不过都好彩既,虽然系坐门口,但都几好feel,条街比较靓,所以都唔会话人来人往比人望住晒唔自然。影相仲几光猛添🤣Menu既style同餐厅interior design 好match😂 咖啡既选择仲好多添😍😍 岩晒我呢个咖啡控🤤表姐拣左我成日嗌既rose latte🌹,上枱卖相唔错,嗅落都好香。Latte好多时由于偏多奶,咖啡味都会无咁浓,呢到都ok,有玫瑰既淡香味又唔太甜。我就拣左法式焦糖macchiato,咖啡面面层奶泡,上面落左黄糖再用火枪黄糖,饮落口面少少脆,咖啡味都几香浓,不太甜👍🏻Main course我地order左truf
影相仲几光猛添🤣
咖啡既选择仲好多添😍😍 岩晒我呢个咖啡控🤤
Main course我地order左truffle pizza,多数野菌pizza底都系用千岛酱/白酱做,第一次食茄汁底既野菌pizza! 斋望卖相茹偏少,加上本人就唔系好中癌意食茄汁底既pizza既🤷🏻♀️,对佢既first impression就麻麻,点知个味又好好食㖞,可能芝士够多,唔多觉佢个底酱系茄汁🤣 黑松露味唔算好浓,焗完d黑松露会出油,所以pizza都几油的,会见到少少油系面,不过小妹觉得可以接受。
Pizza系薄底,个边好脆👍🏻👍🏻 两个入平时食一个pizza会好饱,但食完呢个pizza都ok,唔滞肚。推介大家试下。
我地仲嗌左个白酒蚬肉露笋意粉,意粉弹牙口感唔错,可惜整体味道偏淡,无咩白酒味,同埋有少少太油,建议大家可以试佢d白汁茄汁意粉可能会好味d。
小食就嗌左个buffalo Wings,well.. 睇个样都知佢唔是buffalo Wings啦🤷🏻♀️ buffalo wings系有橙红色既酱系面嫁麻🤷🏻♀️ 呢个都唔系既,佢面个d系芝士酱,炸得够脆既,味道ok,系略严入面既肉唔够味。
既然唔系buffalo wings,就无谓改呢个名令人期待佢系buffalo wings既名🤦🏻♀️🤣 会失望嫁麻!
餐厅整体既感觉同装修其实唔错,食物款式唔算特别但味道都可以,两三个朋友倾计食野都可以坐得耐,咖啡系几出色的! 如果可以有多d特色既野食其实都系一个唔错既选择!