2022-05-27 791 浏览
同屋企人一行黎到梅窝staycation, 心思思行码头揾野食。虽然今日落雨有少少扫兴既,不过喺码头竟然比我地揾到间fusion 菜。首先行过都冇乜为意,因为呢间一啲都唔觉系餐厅,一间吉舖,得一个人坐喺度,招牌又冇,灯又冇开,我妈咪话呢啲先叫隐世食店,开喺最当眼既地段,低调地营业,你识咩呀~跟住有个貌似阿差既人走出黎话舖头新开,咩都咩整,有日韩fusion 菜食。竟然?! 阿差唔整咖喱搞fusion菜… 心谂会唔会有伏… 不过妈咪竟然话老细咁样有饮食头脑,利用平常人既反差观念….完全唔知我妈咪讲咩…..咁就入左去。哗!哗!哗!呢间野真系估佢唔到,你净系睇门面你绝对唔会觉得佢啲野会有几好食,一般西餐装修,木枱木凳,灯光消暗,懒系有格调咁,落完灯我地张枱打哂spotlights, 一个员工serve一枱,仲要可以叫人帮手烧,仲有埋介绍食法。我地每人哎左一个餐另加小食同sake, 仲要冇加1%服务费,每人人头唔洗$150食咁优质嘅和牛。食完真系忍唔住问老板究竟点赚钱,呢啲咁既食物质素同服务,喺TST/ Soho区分分钟$900几蚊/位。然后老板话呢度梅窝系星期六日主要做游客生意,平时就做街坊

食完真系忍唔住问老板究竟点赚钱,呢啲咁既食物质素同服务,喺TST/ Soho区分分钟$900几蚊/位。然后老板话呢度梅窝系星期六日主要做游客生意,平时就做街坊街里生意,呢度又冇咩食物拣,喺度住左好多年,识好多人,大班街坊都系要好既朋友,大家都好推荐我去搞啲新野,亦有某几个识人攞和牛海鲜果啲可以好平攞货,宜家既价钱系推广价,听到我地咁讲迟下可能真系要加价啦😅
韩式石板牛套餐
新鲜手工腌制泡菜