2018-09-06 2531 浏览
轮到卡肥哥哥生日噜,Happy Birthday!🎉🎁🎈🎊🎀🛍熊妹正日要返工,未得闲同卡肥哥哥庆祝。所以今日特登订好餐厅带埋熊大一齐同卡肥哥哥擦餐劲既。《Little Vegas》其实熊妹以前都同猫妹猪妹食过,就系觉得回味无穷,所以想带卡肥哥哥黎试食一番。订好了八点半枱,黎到都依然全场爆满,内里装修都特别新潮,墙壁画满得意油画,五颜六色花花绿绿的,感觉就像走进了赌城维加斯中,非常切合餐厅主题《小维加斯》,真系深受年青人欢迎。而餐厅更混合了节日的气氛,中秋佳节渐近,天花都挂满了纸灯笼🏮🎏,非常有气氛!这个环境怖置真的很有心思,值得一赞!餐牌都花多眼乱,熊大一贯坐在打机等食,由熊妹发板叫食物,等卡肥哥哥黎到即刻有得食。食物都陆续送上,卡肥哥哥到了。先来的是熊妹呢排爱上的明太子忌廉意大利面,$98。餐牌其实写住是天使面,但熊妹特意问店员能否转意大利面,因为明太子捞意粉真系绝品。果然,不令熊妹失望,真系超好味,忌廉汁好浓郁,一啲都唔浠巴巴,怖满粒粒弹牙的明太子,令每条意粉都充满厚厚的明太子忌廉汁,啖啖汁挂系咀边,真系好正。意粉中哂熊妹心意,系熊妹最爱的七分钟熟度,好有咬口,配料仲有份量颇多的杂

明太子忌廉汁意大利面
,忌廉汁好浓郁,一啲都唔浠巴巴,怖满粒粒弹牙的明太子,令每条意粉都充满厚厚的明太子忌廉汁,啖啖汁挂系咀边,真系好正。意粉中哂熊妹心意,系熊妹最爱的七分钟熟度,好有咬口,配料仲有份量颇多的杂菇同木鱼,捞埋一齐食,多层味道十足,果然系Best Pasta in Town
,熊妹真心推介这款意粉,连最后剩在碟上的明太子忌廉汁都刮光光的
,卡肥哥哥笑说熊妹帮人洗埋碟㖞。

孖宝比萨
再来,孖宝比萨🍕,可任选两款比萨,一款一边,$128。熊妹就拣中黑松露野菌同赌城至尊。先试黑松露野菌,熊妹最爱黑松露香香的,配合芝士一定无得输,但配料唔算多,野菌都系得几片,有啲唔够喉。赌城至尊就系至尊风味,配料有肠,芝士🧀,彩椒🌶,菠萝🍍,夹埋一齐食系至尊无比。不过喜欢吃比萨厚批的熊妹就嫌比萨饼底太薄了,连薄批都称不上,只是薄薄的饼干,这样不算是比萨吧。

福·Juicy牛肉汉堡配薯角芝士
熊妹知卡肥哥哥钟意食burger🍔,又点少得点福·Juicy牛肉芝士汉堡,$112。厚厚的牛肉汉堡排🥩,配上溶芝士🧀,生菜🌿及一片蕃茄🍅,比一般的汉堡包还多了一只煎蛋🍳,味道就正常吧,熊大略嫌唔够汁,面包同汉堡牛肉有点干
,要额外点茄汁补味。拌碟还有炸粗薯角🥔,份量适中,咸咸地,点茄汁好好味,熊大卡肥哥哥几钟意食,熊妹怕肥只就食一两件。好味的东西就不嬲都是肥腻。

酱汁焗猪肋骨配薯角
好似唔系好够饱,俾卡肥哥哥发板,就拣左酱汁焗猪肋骨半份,$108。好味呀
!猪肋骨焗得好腍,咬落去啖啖肉,一啲都唔鞋唔干,而且无咩肥肉架,加哂分喇!酱汁酸酸甜甜,铺满哂系猪肋骨上面,好够味好丰富好惹味呀!
依然有熊大卡肥哥哥喜爱的薯角拌碟,最后所有食物都清得光烦的,食到真系唔想停手同停口,不过再食落去肚皮会爆开了。
秘密花园水果茶
咁好味的西餐紧系要配上饮品解渴消腻🍻。卡肥哥哥想饮啲有气饮品可以打咯消济。点了海洋梳打🍸,$48。就系一杯蓝水的汽水配上青拧,甜甜有气的。
而喜爱吃水果的熊妹想点秘密花园水果茶🍹,$68。熊大知道呢杯饮品系好大一个酒杯呈上的,所以放弃了点黑牛陪熊妹一齐饮。水果茶味道似柠檬茶,因为入面有柠檬🍋同青柠,仲有齐熊妹爱吃的生果,士多啤莉🍓,奇异果🥝,蓝苺,火龙果,熊妹最后食哂。

埋单六百零蚊,大家都食到饱饱的,称心满意地离开。

每一枱都放了一个色彩缤纷的糖果杯🍷,载满不同款色的糖果🍬,任食客随意挑选,系一个欢迎客人的见面礼,真系好有心思。这个酒杯仲印著「Happy Birthday」,真系岩哂今晚的主角卡肥哥哥。
2018-09-05
庆祝纪念