2018-04-27
之前同朋友喺附近食饭时,见到呢间用黄色做主色嘅小食店,睇落几干净同chill,有晚食完饭行左阵街经过附近一于去试下!同朋友叫咗24只鸡翼,一半crispy一半original,仲有其他小食。首先黎嘅系小食。炸芝士条,只要系即炸,必定不败之品。蕃薯薯宝都不错,甜甜地,细细粒。呢个薯条我地加咗两种酱,酱料方面可以系收银前面个度选择,可以自己拣落几多同埋边种酱。Ranch同埋呢间舖嘅秘制 忘不了酱,食落甜甜辣辣,又真系几特别。之后啲鸡翼都陆续登场。实在有太多酱嘅选择,第一个拣咗American Buffalo,亦都系我最爱,酸酸辣辣夹埋热辣辣炸好嘅鸡翼令人食到停唔到口。第二个系Honey Garlic,甜香味啱啲食唔到辣嘅朋友。Honey Sriracha 亦系推荐之选,唔知有无人同我一样,好钟意食咩都加Sriracha,呢个酱完全满足到我舖瘾。Cajun Rub好惹味,食落好香口。北京填鸭风味都几得意,又有新意。仲有好多得意嘅味未有机会试,下次tea time再黎试佢地舖头独家风味嘅酱!
首先黎嘅系小食。炸芝士条,只要系即炸,必定不败之品。