2017-07-05 72 浏览
去咗美丽华广场二期地库,呢层好多都系服装店,入面仲有间用湖水蓝同黄色做主题嘅WIRED CAFE。餐厅啲梳化位摆咗唔同造型嘅咕o臣,几得意。虽然无任何遮掩,商场嘅游人可以轻易睇到餐厅入面嘅情况,不过𠮶日人流唔多,都算舒服嘅。呢度仲有自助嘅Detox Water提供,不过要惠顾某啲套餐先可以享用。我哋呢次只试咗轻食同饮品,杂莓吐司上面铺咗唔少鲜士多啤梨、蓝莓同红桑子,同埋淋咗士多啤梨酱,卖相吸引。我原本以为只系普通嘅吐司,切开之后先发现佢哋用嘅系多层兼松厚嘅丹麦方包,质感就好似牛角酥同方包嘅混合体,而且焗到外层酥脆,中间就吸满牛奶吉士之类,食起上嚟软绵湿润,有啲面包布甸嘅感觉,甜味亦唔会太高。不过因为面包太厚,所以都几饱肚。炸洋葱圈,拎到嚟时热辣辣。炸皮算薄脆,入面又唔干身,可以蘸埋两款酱咁食,唔觉唔觉就食晒喇。Lychee Sangria,佢加咗切粒红苹果、青苹果同橙,都几清新。Blue Lychee Fruit Tea,用咗蓝莓点缀,由杯嘅侧面睇系带啲红、紫嘅渐变色,入面嘅鲜西瓜同菠萝切得几大粒。饮起嚟荔枝味唔太突出,但酸酸甜甜兼有淡淡茶香,感觉讨好。

餐厅啲梳化位摆咗唔同造型嘅咕o臣,几得意。

杂莓吐司

炸洋葱圈、Lychee Sangria、Blue Lychee Fruit Tea