2009-01-14
上个礼拜尾同女朋友食饭,朋友介绍3R。餐厅布置简单舒服,女朋友order咗Soup & Main加warm chocolate pudding,我就要咗个set dinner。Set dinner有香煎大虾,龙虾浓汤,西京烧鳕鱼,main course就拣法国有机春鸡,仲有甜品姜味梳乎厘;女朋友main course系安格斯牛扒。汤好浓郁,最欣赏系鱼同鸡。鳕鱼肉质口感都一流,春鸡更系皮香肉嫩,配埋香草汁堪称绝配。女朋友赞牛扒成数刚好,肉汁鲜美。唔好甜品嘅我,都觉得个梳乎厘好味,女朋友更系对warm chocolate puddind意犹未尽,若果唔系怕肥,我谂佢会order多一个。系用餐期间,同餐后,老板不时亲自介绍及分享食经,十分殷勤亲切。佢更透露将会搅个Chef's Night添,真系好期待。