2014-12-08
山林道餐厅林立,选择多,有时真系好难拣。上openrice 睇到mini club 最近好评如潮,于是就去试一试。环境好似pub,但同时又系西餐厅,可以满足不同食客嘅需要。半开放式,空气流通,又睇到街景。坐低无几耐,shop manager Brian 就过黎介绍食物同饮品,非常热情!Brian 推介我地饮Moscato Roca 配以seafood platter,由于有朋友唔饮酒,所以亦叫咗几杯non-alcohol drinks. 食物方面,我地点咗seafood platter, 冬荫公海鲜pizza、白松露酱蚬肉什菇意大利饭 。Non-alcohol drinks 我地点咗mock champagne, lemon squash & mint squash.Lemon squash 好refreshing, 够冻又够柠檬味。而Brian 介绍嘅Moscato Roca就比较fruity,同seafood 系几夹。食物方面,冬荫公pizza最留下深刻印象,第一,因为无喺第2度食过,第二,系因为真系好好食!入口难忘!冬荫公海鲜pizza香浓香料味,有d香茅南姜味,又辣辣地,仲越食
环境好似pub,但同时又系西餐厅,可以满足不同食客嘅需要。
半开放式,空气流通,又睇到街景。
冬荫公海鲜pizza香浓香料味,有d香茅南姜味,又辣辣地,仲越食越辣,好刺激!
海鲜份量亦好多,啖啖都有海鲜!超正!
I will be back for this Pizza~
至于seafood platter, 其实都好正,全部海鲜都好新鲜!
面包蟹好多膏;龙虾好多肉,仲食到淡淡的海水味;蓝青口鲜甜!
白松露酱蚬肉什菇意大利饭
松露味无黑松露咁浓,少咗阵「漏煤气」嘅味道;蚬肉同杂菌份量多,都系啖啖有。
饭粒反而一般,唔够烟韧,淋咗少少。
整体非常满意,用餐环境好,食物好味,饮品出色,服务殷勤!赞!