2022-11-02
被评为world’s best burger 嘅 Honbo🍔 我之前食过一次 感觉几高质 今次系尖沙咀店再食😚 呢间Honbo系海港城 舖位唔算好大 但几有美式风味😆 如果坐卡位 仲可以望住海食添~Honbo 1.5 $138Honbo嘅burger size适中 佢嘅面包比平时嘅厚 可以食到面包嘅松软感🤓 面包暖身又香牛油味 我个人几钟意🥺 之后到大佬 - 汉堡扒! 汉堡扒有三片 带点不规则嘅外表 闻到牛肉味好浓又唔会太干身😗 食落juicy 配合半溶芝士 好惹味咖🧀Cheese Burger $98Cheese burger 同Honbo相近 不过佢系一大片4oz 汉堡系入面😉 佢仲有生菜 生菜一片片 令burger变得轻盈咗 平衡汉堡嘅肉腻感😛 加埋house sauce, pickles 同洋葱唔会太咸 可以take balance😙Buffalo Wings $78呢个buffalo劲高汁😍 先讲酱汁带有少少辣味得来仲有blue cheese sauce🧀 佢个blue cheese sauce好够味 劲香 连鸡肉入边都好有味咁🤩 鸡翼就算被酱汁包住 外皮仲keep到脆
Honbo 1.5 $138
Cheese Burger $98
Buffalo Wings $78
呢个buffalo劲高汁😍 先讲酱汁带有少少辣味得来仲有blue cheese sauce🧀 佢个blue cheese sauce好够味 劲香 连鸡肉入边都好有味咁🤩 鸡翼就算被酱汁包住 外皮仲keep到脆 啱啱好🥰
Lemonade $38
佢哋嘅homemade lemonade 有薄荷带fresh🌱lemonade 唔会太甜 柠檬味亦够🍋 用嚟配合burger 可以减腻感👏🏻