2021-01-07
下午茶· 2人又到圣诞~ 今年嘅圣诞节唔能够大肆庆祝,但都可以简单食个 X’mas tea 庆祝下。第一次黎呢间位于IFC 嘅餐厅,最初俾我嘅感觉系神秘,因为入口嘅走廊好长~~~终于到喇~ 餐厅嘅环境都几宽敞,主要色调为金色、绿色同白色。我哋就坐咗喺窗旁嘅位置,可以眺望维多利亚港。Afternoon tea set ($628 for 2 persons)充满圣诞气息嘅Tea set ~~ 比较推荐嘅系鸭肝酱金宝配多士,有创意之余亦都好惹味。下层嘅咸点,例如龙虾沙律酥饼、野菌松露多士、法式蟹饼都一样好好味。不过相比之下,上层嘅甜点就比较逊色,味道偏淡同普通。总括嚟讲,系可以好relax咁叹下午茶嘅好地方,可以一试丫~
下午茶· 2人