2014-12-28
系报纸见到呢度嘅Xmas set dinner只系$240, 难以置信圣诞节会有呢个咁抵嘅价钱, 因平日系中上环食个lunch set都难揾呢个价钱, 睇个menu又啱食, 所以快快打电话订枱book Xmas Eve食; 值得一赞佢地唔会好似其他地方咁麻烦要落订hold枱~头盘拣咗烟三文鱼沙律配洋葱汤, 因我唔食洋葱, d staffs好好人帮我转蕃茄汤~主菜拣咗澳洲肉眼扒配蒜香薯蓉杂菜同香煎太平洋比目鱼配海鲜饭~ 个肉眼扒煑得软硬适中好味, 蒜香薯蓉好香, 杂菜系salad rocket~ 比目鱼煎得面脆同d肉好滑, 三只青口都好好味~ 算多虾同d饭有少少烟肉碎, 质感唔系平时d risotto太1 pat pat咁林~甜品个窝夫配雪糕都好脆~另外叫咗peach tea同巨锋提子梳打, 大约$48-$58/柸, 好好味~呢个Xmas set dinner非常抵食, 很好嘅选择~
甜品个窝夫配雪糕都好脆~
呢个Xmas set dinner非常抵食, 很好嘅选择~