2024-07-17 448 浏览
第一郡呢间越南嘢喺旧舖嘅时候已经想食喇,但系经常行过都好多人排队,而且当时门面唔太大,所以一直都未有尝试。而家第一郡嚟咗油麻地开铺,铺面阔落咗好多,放工经开呢头就嚟咗呢度开餐啦。今日返工忙得滞连晏昼都冇食,所以我哋就决定大吃特吃,主食我哋嗌咗蟹膏蕃茄汤檬同埋烤猪肉法包,小食方面就嗌咗大嘅米纸卷,至于嘢饮呢一人一杯沙冰就走唔甩喇。蟹膏蕃茄汤檬汤檬汤底10分香浓,又唔会一味死咸,大啖大啖食都唔会好漏,当中配料最突出嘅就一定系蟹饼,食落啖啖蟹味,蟹膏同蟹肉捞埋嘅味都好突出。好味指数: 🌕🌕🌕🌕🌕米纸卷(大)米纸卷就同餐牌上嘅相一模一样,大嚿得来好足料,除咗有呢啲食落好清爽嘅配料之外,仲有大大只虾添。好味指数: 🌕🌕🌕🌕🌑烤猪肉法包法包方面传统嘅就食得多,今次我哋就嗌咗烤猪肉法包,估唔到又有另一番风味,烧烤过嘅猪肉就好似食紧串烧咁样,同埋发包外脆内软嘅配搭,简直就系一流!好味指数: 🌕🌕🌕🌕🌕食到咁上下见到隔篱枱嚟咗一碟香茅鸡翼,我都忍唔住再嗌咗,食完个鸡翼再饮埋杯沙冰就饱到揽住个肚走喇。

蟹膏蕃茄汤檬

好味指数: 🌕🌕🌕🌕🌕